Foto: Artis Veigurs

Katru gadu no jauna pienāk rudens, kad velkam laukā zābakus un šalles, bet domās ceļojumam uz skaisti sniegotiem vai saulaini siltiem laikapstākļiem. Ja jau šobrīd nevari sagaidīt pavasara iestāšanos, lai gan pavisam nesen teicām ardievas vasarai, aicinām kopā ar "Tavs Dārzs" doties acīm tīkamā, zaļojošā un krāšņā ceļojumā pa Latviju, un, lai gan tikai virtuāli, taču paciemoties šī gada sakoptākajos īpašumos, sētās un dārzos.

Daudzos novados katru gadu tiek rīkots konkurss, kurā cilvēki aicināti atrādīt, ko tad labu šajā gadā savos pagalmos sastrādājuši. Mēdz gadīties, ka saimnieki ir pārāk pieticīgi, tāpēc konkursam viņus piesaka kaimiņi un draugi. Tāpat gadās situācijas, kad pašvaldību pārstāvji paši, ejot garām žogam, manījuši skaistumu, kas slēpjas aiz tā, tādēļ uzrunājuši īpašuma saimniekus pieteikties un atrādīt savu dārzu citiem. Neskatoties uz to, ka konkursu nosaukumi ir raibu raibie, mērķis visos kā vienā ir nemainīgs – sumināt darbīgos ļaudis, kā arī dot iedvesmu citiem rūpēties par saviem piemājas dārziņiem ar tikpat lielu (ja ne vēl lielāku) sparu.

Ja vēlies salīdzināt, kā novadiem veicies citus gadus, ielūkojies šajā rakstā. Tur atradīsi desmitiem variantu, kā jau pēc dažiem mēnešiem vari sākt labiekārtot savu prieka un miera oāzi.

Taču turpinājumā ielūkojies sakoptākajās sētās un skaistākajos dārzos no deviņiem Latvijas novadiem! Tur atradīsi ne tikai radošas idejas, kur stādīt un kā izstādīt puķes, bet arī skaistus risinājumus lapenēm un dārza mājiņām. Ja, piemēram, pieliekamajā stāv kāds vecs gumijas zābaks, nesteidz to mest laukā – tas var pārtapt arī pat ļoti noderīgā un interesantā puķu podā.

Lai radošs virtuālais ceļojums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!