Foto: Publicitātes foto
Sagaidot rudeni, arī Priekules novadā noslēgusies sakoptāko īpašumu meklēšana un apciemošana. Kā portālu "Delfi" informēja Priekules novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītājs Gundars Venens, apbalvošana notiks LR proklamēšanas gadadienas priekšvakarā – 17. novembrī.

Venens atklāja, ka konkursa pirmajā kārtā pagastu pārvaldes līdz Jāņu vakaram apciemoja visas mājsaimniecības, lai palūkotos, vai kāda no saimniecībām nebūtu izceļama novada mērogā. Otrās kārtas žūrija pašvaldības domes priekšsēdētājas Vijas Jablonskas vadībā vērtēja izvirzītās sētas šādās kategorijās: "Individuālā māja pilsētā vai ciematā", "Lauku viensētas", "Uzņēmumi un zemnieku saimniecības", "Apkalpojošo jomu mājas" un "Daudzdzīvokļu mājas".

"Ik gadus visgrūtāk ir izvēlēties laureātus divās kategorijās – "Individuālā māja pilsētā vai ciematā" un "Lauku viensētas". Tas tāpēc, ka jāizvērtē gan seni īpašumi, gan jaunbūvētas saimniecības, gan ar vērienu iekārtoti, gan askētiski sakopti īpašumi," tā Venens. Viņš teic, ka būtiskākais akcents ir vērsts uz novada sakopšanu. "Nevis vērtēt tikai dārgi izveidotā īpašumā ziedošus ekskluzīvus košumaugus. Pats galvenais, ka ir griba darboties un vēlme ar savu pienesumu turēt savu novadu skaistu un sakoptu."

Šogad uz konkursa otro kārtu piecās kategorijās tika izvirzītas 20 saimniecības. Žūrija apbraukāja jau labi pazīstamas lauku saimniecības un pilsētas īpašumus, kā arī atklāja neredzētas un skaistas vietas, kas priecēja ar attieksmi pret dabas pirmatnīgo skaistumu. "Dažkārt vairāk jāuzmanās skaisto dabas ainavu nesabojāt, ienesot tajā pārmērīgus urbānās vides elementus," teic Venens.

Šogad žūrija līdzās laureātiem nolēma izcelt arī īpašumus, kas savās saimniecībās nodarbojas ar kaut ko īpašu un rod prieku tajā, pasniedzot pašvaldības pārsteiguma balvas.

Laureāti

Individuālā māja pilsētā vai ciematā:

  • "Cīrulīši" Kalētu pagastā – Vamžu ģimene
  • Galvenā iela 15, Priekula – Indrieku ģimene

Lauku viensēta":

  • "Ūdri" Virgas pagastā - Locenieku ģimene

Uzņēmumi, piemājas saimniecība

  • "Kupši " Virgas pagasts – Igora Putera un Artas Troikas ģimene

Pateicības

Individuālā māja pilsētā vai ciematā:

  • "Kaspari" Virgas pagastā - Zeiburliņu ģimene
  • Brīvības iela 30 Priekules pilsētā – Daces Saulītes un Jāņa Desmitnieka ģimene

Lauku viensēta:

  • "Grimsti" Bunkas pagastā –Aiņa Kaņevska un Agijas Dreimanes ģimene
  • "Imantas" Bunkas pagastā – Jāņa Daiža un Inas Likas ģimene
  • "Incīša dzirnaviņas" Priekules pagastā – Bekmaņu ģimene

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!