Foto: Shutterstock
Nevar noliegt, ka pavasaris mūsmājās ir skaists, elpu aizraujošs un krāšņs, tomēr ar nedaudz baltu skaudību vērojam bildes no slavenajiem Holandes tulpju dārziem, kur pavasara pienākšana vienmēr notiek ar vērienu.

No putnu lidojuma šie tulpju dārzi noteikti ir vēl iespaidīgāki, taču arī esot piezemētākiem, šī krāsu dažādība nespēj atstāt vienaldzīgus pat tos, kas ikdienā nesajūsminās par ziediem. Lai arī šie tulpju lauki nav nekas jauns, tomēr katru gadu no jauna nebeidzam vien jūsmot par to, cik iespaidīgi skati paveras Holandē. Interesanti, ka šajos dārzos tiek ievērots strikts perfekcionisms, stādot sīpolus konkrētās vietas, neļaujot atkāpties no plānotajām robežām. Tieši šis perfekcionisms un izcilā priekšnojauta par galarezultātu ļauj katru pavasari baudīt varavīkšņu krāsas tulpju laukus.

Ja arī tevi sajūsmina tulpju ziedēšana, ir vērts doties uz šiem dārziem Holandē, bet, ja nav iespējas doties tik tālu, tepat mūsu kaimiņzemē Lietuvā, ir ne mazāk skaists tulpju dārzs Burbišķu muižā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!