Foto: DELFI
Ar ziedu, mākslas un eksotisko dzīvnieku izstādi, kā arī svētku koncertu un radošām nodarbēm ceturtdien LU Botāniskajā dārzā sākušies ikgadēji skaistākie vasaras svētki - Rīgas Puķu balle, kas turpināsies līdz 13.jūlijam.

Ziedu bagātību, to krāsu daili un smaržu buķeti var baudīt rožu, orhideju, astilbju, vasaras puķu un griezto ziedu ekspozīcijās, vides objektos, kā arī mākslā - gleznotājas Anitras Bērziņas un Karinē Paronjanc gleznās brīvdabas izstādē Flora magica. Savukārt Palmu mājā valda nebijusi atmosfēra, ko ar izstādi Laiskums rada Ivetas Vecenānes krāšņie gobelēni un citi tekstildarbi.

Šogad svētkos ienākušas arī Japānas noskaņas - līdz ar Japānas kora koncertu, Okuda Minoru fotoizstādi Ziedošā sakura, bonsai kociņu izstādi un to veidošanas meistarklasēm, mākslinieces Kaori Kato papīra darbiem, un japāņu valodas iepazīšanu, ko piedāvā valodas un kultūras studija Gengo.

Piektdienas vakarā no plkst. 17 līdz 19 spēlēs pūtēju orķestris Auseklītis, bet sestdienas priekšpusdienā uzstāsies eksotisko deju teātra Karinedance bērnu grupa, kā arī būs vērojama laikmetīgās dejas brīvmākslinieku performance. Ceturtdien, piektdien un sestdien notiks Koru olimpiādes sadraudzības koncerti, bet svētdien - amatierteātru izrādes. Apmeklētāji varēs veidot ogles zīmējumus, darboties kopā ar floristiem vai vērot tēlnieku Ģirta un Gaita Burvju meistarību.

Dārza vēsturiskajās ēkās un teritorijā laikmetīgās mākslas cienītāji var novērtēt skaņu mākslas izstādi SKAN II. Bērnus ielīksmo izjāde ponija mugurā. Ikvienam dārza kopējam plašas izvēles iespējas piedāvā Latvijas stādu audzētāju tirdziņš, kurā var ne tikai iegādāties stādus, bet arī gūt jaunas idejas savam dārzam.

Rīgas Puķu ballē 2014 priecē ne tikai augi, bet arī eksotiskie dzīvnieki - izstādē Laimes putns. Tauriņu mājā apmeklētāji var piedzīvot tropu eksotiku un apskatīt tauriņus no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!