Foto: LETA
Augusts ir laiks, kad ar savu daili priecē rudens vēstneses gladiolas un dālijas. Pašlaik Latvijas Dabas muzejā vienkopus var aplūkot vismaz 180 krāšņas gladiolas, kas cita par citu ir skaistākas.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Latvijas Dabas muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe, izstādi organizē Latvijas Gladiolu un īrisu biedrība (līdz 2012. gadam – biedrība "Latvijas Gladiolu draugu klubs"). Turklāt šogad izstādē tiek atzīmēta arī Latvijas Gladiolu un īrisu biedrības 25 gadu pastāvēšanas jubileja. "Par godu skaistajiem svētkiem kā izstādes vadmotīvu esam izvēlējušies Latvijas selekciju un selekcionāru darbu," tā izstādi ieskicē biedrības ilggadējais biedrs un viens no tās dibinātājiem Laimonis Zaķis.

Savas daiļās gladiolas izstādē izrāda Ilze un Juris Ancāni, Juris Bāze, Visvaldis Vinķelis, Laimonis Zaķis, Aija Stūrīte, Agra Straumane, Dace un Raimonds Puriņi, kā arī ir prezentētas Aleksandra Muhlinkina un Jāņa Dipāna selekcionētās šķirnes. Izstādes laikā apmeklētāji no audzētājiem var saņemt informāciju par gladiolu šķirņu dažādību, jaunumiem, kā arī to audzēšanu.

Savukārt šeit vari izlasīt rakstu par dārza puķi ar vēsturisku simbolisko nozīmi – gladiolu, bet šajā rakstā vari izlasīt pieredzes bagātā gladiolu audzētāja un kolekcionāra Modra Paegles ieteikumus gladiolu balstīšanai.

Izstādes darba laiks:

  • 14. augustā no pulksten 12 līdz pulksten 17;
  • 15. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 19;
  • 16. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 17;
  • 17. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 16;
  • 18. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 17.

Foto ieskats gladiolu izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!