Foto: DELFI
Dārza darbu aktīvā sezona lēnām tuvojas finiša taisnei, tiek novākta raža un ar savu daili priecē rudenī ziedošie augi. Vasaras izskaņa, kā arī septembris un oktobris ir īstais laiks, lai papildinātu savu dārzu ar dažādiem augiem, tāpēc vērts doties uz stādu tirdziņiem vai stādaudzētavām, un tieši šo sestdien, 17. augustā, andele notiek Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD), kur var sarūpēt skaistus augus savam dārzam.

Stādu gadatirgum dots arī īpašs nosaukums – "Daiļo dāliju diena", jo pasākumā tiek godinātas rudens vēstneses. Paralēli andelei pulksten 10 varēja doties ekskursijā pa NBD teritoriju kopā ar dārzkopības speciālisti Ilmu Neretu, kas pastāstīja vērtīgu informāciju par dāliju audzēšanu. NBD var aplūkot ne tikai krāšņo dāliju ziedēšanu, bet arī iespaidīgos asteru laukus, kas pašlaik ir pilnziedā, kā arī hortenziju iespaidīgo uznācienu un citus augus.

Kā novēroja "Tavs Dārzs", gadatirgū var iegādāties grieztos ziedus, ķiplokus, ziemciešu stādus, puķu sīpolus, piemēram, tulpes ar kruzuļotām maliņām, dažādas narcišu un hiacinšu šķirnes, kā arī krāšņas ūdensrozes. Tāpat plašā klāstā ir augļu koki, rožu stādi un citi augi.

Foto: DELFI
Tirdziņā savus darinājumus sarūpējuši arī amatnieki un mājražotāji – piedāvājumā ir medus, piparkūkas, tiramisu, ogas, gailenes, pašcepta maize, kārdinoši gaļas kūpinājumi, uz vietas izcepts šašliks, smukumlietas mājai un dažādi aksesuāri, piemēram, rotas un lina apģērbi, somiņas. Var iegādāties arī noderīgas lietas dārza darbiem – kapļus, mēslojumus augiem un pat gumijas čības. Savukārt par lustīgu gaisotni gadatirgū jau tradicionāli gādā līnijdeju festivāls "Dāliju liesmās".

Pasākums norisinās no pulksten 9 līdz pulksten 15. Gadatirgus apmeklējumam nepieciešams iegādāties standarta ieejas biļeti NBD.

Foto ieskats tirdziņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!