Foto: Publicitātes foto

Maijs ir īstens ceriņu laiks. Īpaši krāšņi tas ik gadu skatāms Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā, tāpēc "Tavs Dārzs" aicina doties pavasarīgā fotopastaigā gar aromātiskajām un brangajām kupenām.

Dārzkopības institūta Ceriņu dārza kolekcijas pamatlicējs ir ievērojamais dārznieks un selekcionārs Pēteris Upītis (1896 – 1976), kas sirdī bija mākslinieks, interesējās par fotografēšanu, dzeju un mūziku. Institūta Ceriņu dārza kolekcija ir izveidota uz Pētera Upīša selekcionēto ceriņu šķirņu un hibrīdu bāzes, to papildot ar citās valstīs izveidotām šķirnēm.

Kolekcijas mērķis ir saglabāt un uzturēt Pētera Upīša darba augļus, iepazīstināt apmeklētājus ar ceriņu daudzveidību un selekcionāru veikumu, vēstī Dārzkopības institūts. Kopš izveidošanas ceriņu stādījums kļuvis par iecienītu apskates objektu Dobelē, kas piesaista plašu apmeklētāju loku.

Papildus ziedošo ceriņu apskatei, kuri izrādās visos violetajos toņos, no 18. maija apmeklētājiem šeit būs iespēja baudīt arī plašu kultūras programmu, piemēram, dažādu žanru koncertus. Svētki Ceriņu dārzā turpināsies nedēļas nogalēs līdz pat maija beigām. Vienlaikus notiks arī mākslas plenēri, bērnu zīmējumu izstādes un citi izglītojoši un kultūras pasākumi, norāda Dārzkopības institūta pārstāvji. Plašāku informāciju par pasākumiem, kas norisināsies Ceriņu dārzā, uzzini šeit. .

Galerijā vari apskatīt, kā Dobelē ceriņi zied šogad!

Tāpat Dārzkopības institūta pārstāvji norāda, ka, viesojoties Ceriņu dārzā, ir iespējams iegādāties turpat ražotus saldējumus – šajā laikā īpaši akcentējams ceriņu saldējums, kas gatavots pēc oriģinālas receptes.

Savukārt šeit vari aplūkot sarakstu ar dārza svētkiem visā Latvijā, kur vari doties, lai izbaudītu ne tikai ceriņu ziedu krāšņumu, bet arī citu augu skaistos ziedus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!