Foto: AFP/Scanpix/LETA
Decembrī mūsu klimatiskajos apstākļos zemenes nevar izaudzēt, bet ir valstis, kur zemeņu sezona rit pilnā sparā, tai skaitā gardās ogas tiek novāktas Gazas joslas ziemeļos.

Šoreiz virtuālā ceļojumā dosimies uz kādu zemeņu lauku netālu no pilsētas Beit Lahia, kur palestīniešu strādnieki novāc sārtās ogas. Zemeņu novākšanu iemūžinājuši arī fotoaģentūras "AFP" fotogrāfi, un bildēs redzams, ka zemenes tiek audzētas plēves tuneļos, kurus var uz zemeņu lasīšanas brīdi atritināt vaļā. Darbinieki pusgatavās zemenes uzreiz lasa lielās koka kastītēs, bet tālāk kastes mēro ceļu uz noliktavu, kur zemenes tiek pārliktas mazākās kastītēs. Pēc tam tās tiek nogādātas tirdzniecības vietās.

Ogu vākšana norit, ievērojot Covid-19 ierobežošanas noteikumus – darbinieku sejas sedz maskas, tiesa, kā redzams fotogrāfijās, ne visi darbinieki maskas nēsā pareizi, jo tās nenosedz degunu.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kā vēsta portāls "gov.il", zemeņu sezona Gazas joslā oficiāli sākas decembrī, bet jau novembrī 3 tonnas zemeņu no Gazas aizceļojušas uz Jūdejas apgabalu un Samariju. "gov.il" izsaka cerību, ka šogad zemeņu raža labvēlīgi ietekmēs ekonomisko stāvokli, tajā skaitā arī Gazas joslā dzīvojošo ģimeņu un zemnieku finansiālo stāvokli. Gazas joslā zemeņu lauki plešas 200 hektāru jeb 2000 dunamu platībā, atzīmē portāls.

Foto ieskats zemeņu novākšanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!