Foto: Publicitātes attēli
22. augustā Preiļu novada svētku ietvaros atraktīvā iestāžu, uzņēmumu, dienestu un organizētu iedzīvotāju Svētku gājiena noslēgumā pašvaldība godināja konkursa "Sakoptākais īpašums Preiļu novadā" 2015. gada dalībniekus un uzvarētājus. Godalgotie īpašumi, kas nu gozējas arī portālā ''Tavs Dārzs'', saņēmuši piestiprināmas plāksnītes ar apliecinājumu par sakoptākā īpašuma Preiļu novadā titula nosaukumu.

Konkurss Preiļu novadā norisinājās jau ceturto gadu. Šogad izvērtēšanai dažādās nominācijās tika pieteikti divpadsmit īpašumi, kurus vērtēja komisija piecu cilvēku sastāvā - Preiļu novada domes Nekustamā īpašuma daļas vadītāja Vita Patmalniece, SIA ''Preiļu saimnieks" Komunālās daļas vadītāja Zenta Igolniece, Preiļu pagasta zemnieku saimniecības ''Avotu ozoli" līdzīpašniece Anna Buka, zemnieku saimniecības "Kalēji" stādu audzētāja Dagnija Mālniece un 2014. gada konkursa "Sakoptākais īpašums Preiļu novadā" 1. vietas ieguvēja grupā - viensētas pagasta teritorijā - Albīna Pauniņa. Kā ierasts, īpašumi tika vērtēti četrās kategorijās, vērtējot teritorijas sakoptību un kopskatu, ēku un būvniecisko elementu ārējo izskatu un piemērotību, dārza funkcionālo plānojumu, puķu dobes un košumkrūmus, videi draudzīgu saimniekošanu, kā arī īpašuma individualitāti.

Grupā "Ģimenes mājas pilsētas un ciematu teritorijā" godalgotā 1. vieta tika piešķirta Jāzepam Bogotajam par īpašumu "Klintaines" Saunas pagasta Prīkuļu ciemā (skat. attēlu zemāk). Saimnieks ļoti rūpīgi un ar lielu mīlestību ir saglabājis un pilnveidojis šī koptā īpašuma tradīcijas. Dārzā organiski iekļaujas siltumnīca ar bagātīgiem sarkano tomātu ķekariem, krāšņi ziedošas neparastu krāsu hortenzijas, baseiniņš ar ūdensrozēm un mastā plīvojošais Latvijas karogs.

Foto: Publicitātes attēli

2. vietā ierindojās Pudulu ģimenes īpašums "Vēris" Saunas pagasta Smelteru ciemā (skat. attēlu zemāk). Lauku sēta ar ābeļu un ogulāju stādījumiem ciemata teritorijā ciemiņus sagaida ar krāšņu sarkanu rožu dobi, dzeltenām klinšrozīšu kupenām un plašu gladiolu kolekciju.

Foto: Publicitātes attēli

Par 3. vietas ieguvēju tika saukts Rubinu ģimenes īpašums Skolas ielā, Pelēčos (skat. attēlu zemāk). Lai arī saimniece ir aizņemta sieviete, viņa ir atradusi laiku iekārtot sev un ģimenei tīkamu vidi ar skaistām rudbekiju dobēm un košumkrūmiem.

Foto: Publicitātes attēli

Grupā "Viensētas pagastu teritorijās" par uzvarētāju šajā kategorijā komisija nominēja Lidijas Jurkjānes īpašumu "Ainas" Aizkalnes pagastā (skat. attēlu zemāk). Savā vienkāršībā ļoti skaista un kopta lauku sēta, kurā dzīvo un saimnieko vairākas paaudzes. Iekopts plašs un gaumīgs pagalms, kuru papildina romantiska melnā pirtiņa ar niedru jumtu un gaumīgi veidotas puķu dobes, rotātas ar plašu augu daudzveidību.

Foto: Publicitātes attēli

2. vietu kategorijā ieguva Linkeviču ģimenes īpašums "Linsētas" Pelēču pagastā (skat. attēlu zemāk). Jauns, skaists un plašs senču īpašums, ko apsaimnieko čakli ļaudis. Īpašumā paveras brīnišķīga ainava ar pakalniem, lieliem koptiem dīķiem, priežu stādījumiem, paša saimnieka iekārtotu akmeņu dārzu un saimnieces izlolotas krāšņas puķu dobes ar lilijām, rozēm un rododendriem.

Foto: Publicitātes attēli

Kā trešais labākais šajā kategorijā tika godināts īpašums "Palmas", kur saimnieko Kļavinsku ģimene (skat. attēlu zemāk). Liela lauku sēta, plaši lauki, lopi, tehnika, mastā lepni plīvojošs Latgales karogs - visam ir atradusies sava vieta! Pagalmu rotā skaista lapene, apvīta ar sarkani ziedošām pupiņām, un krāšņas puķu dobes.

Foto: Publicitātes attēli

Preiļu novada dome pateicas par atsaucību konkursa dalībniekiem, kā arī tiem, kuri konkursam pieteica draugu, kaimiņu vai radinieku īpašumu, kas ikdienā priecē garāmejot.

Fotogalerijā: 2015. gada sakoptākie īpašumi Preiļu novadā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!