Foto: LETA
Latvijas Dabas muzejs papildināts ar jaunu un krāšņu vasarā ziedošu puķu izstādi – ''Rozes 2015'', kur kopumā var iepazīties ar vairāk nekā 100 Latvijas apstākļiem piemērotu rožu šķirņu.

No 8. līdz 12. jūlijam Latvijas Dabas muzejs tiek ieskauts patīkamā smaržu virpulī, jo norisinās daudzu gaidītā rožu izstāde, kas tiek organizēta sadarbībā ar pieredzējušiem audzētājiem no SIA ''Latroze". Izstāde ''Rozes 2015'' var lepoties ar krāšņu kolekciju, jo kopumā šeit apmeklētāji var iepazīties ar 100 šķirnēm, tāpēc aplūkojamā daudzveidība ir pielāgojama katra gaumei. Plašajā šķirņu klāstā ietilpst parka rozes, angļu rozes, krūmrozes, vīteņrozes, tējhibrīdrozes un citi krāšņumi, bet, lai neapjuktu plašajā klāstā, šogad izstādē iekārtota Rožu skola – īpaša ekspozīcijas daļa, kurā ikviens var iepazīties ar krāšņo ziedu dažādo raksturojumu un apskatīt stādu paraugus.

Rožu šķirņu daudzveidība pasaulē ir milzīga – vairāk nekā 25 tūkstošu, tāpēc ziedu popularitāte cilvēku ikdienā un svētkos, literatūrā un mākslā nav jāpierāda. Arī savvaļā rozes ir kuplā skaistā - vairāk nekā 400 sugu, turklāt 18 novērotas arī Latvijā, parasti tās tautā sauc par mežrozītēm. Ar savvaļas rozēm bagātākie nostūri mūsu valstī ir Kurzeme un Zemgale, bet vairums nemaz nezina, ka rozes mēdz stādīt kāpās, lai apturētu smilšu pārvietošanos vēju ietekmē.

Izstādē dārzkopji apmeklētājiem sniegs arī noderīgus padomus un palīdzēs izmeklēt piemērotākos augus, un kā jau ierasts, būs iespēja iegādāties arī vēlamos stādus.

Izstādes darba laiks:

Pk., S., Sv. – no plkst. 10.00 līdz plkst.17.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!