Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības foto arhīvs
Rudenī Latvijas pilsētas ietērpjas rudenīgās rotās, un Jēkabpils arī nav izņēmums. Pilsētas iedzīvotājus un viesus Trešdienas tirgus laukumā šogad priecē ļoti koša un krāšņa dekoratīvo kāpostu dobe.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāve Laura Trukšāne, dekoratīvie kāposti pilsētas skvēra dobē bija sastādīti 2017. gadā, pēc tam sastādīti citi augi, taču šogad atkal apaļo dobi rotā dekoratīvie kāposti, kas bija uzņēmuma SIA "Sedumi" dāvinājums pilsētai 350. dibināšanas gadadienā. Latvijas puķu audzētājs pilsētai uzdāvinājis 670 dekoratīvos kāpostus.

Laukakmeņu seguma ieskautā dobe viskrāšņāk izskatās tieši rudens izskaņā – oktobrī un novembra sākumā, jo tad dekoratīvie kāposti ir ļoti košās un izteiksmīgās krāsās. Tie ar savu skaistumu turpina priecēt arī ziemas mēnešos.

Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības foto arhīvs

Dekoratīvos kāpostus vari droši stādīt arī piemājas dārziņā! Šajā rakstā vari aplūkot astoņas idejas neparastākam dārzam, kur galvenajā "lomā" ir tieši dekoratīvie kāposti. Savukārt šeit vari izlasīt Bulduru Dārzkopības vidusskolas speciālistes padomus dekoratīvo kāpostu audzēšanā.

Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības foto arhīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!