Foto: Publicitātes foto
Šogad pavasara un vasaras sezonā Jūrmalas pilsētvidē – parkos un skvēros, puķu traukos, kastēs un apstādījumos – tiks iestādīti 68 870 puķu stādu, ko sastāda gan viengadīgās puķes, gan sīpolpuķes.

Šobrīd pilsētas rotāšanai kokaudzētavas "Bulduri" siltumnīcās izaudzēti vairāk nekā 7800 dažādu krāsu pelargonijas, 3005 samtenes, 2635 balzamīnes, 2012 salvijas, 426 verbenas, 1156 kosmejas, 1144 sarzāles, kā arī tūkstošiem citu puķu stādu.

"Pēc ziemas sezonas esam gatavi pavasara un vasaras sezonu sagaidīt ar krāsām, smaržu un jauniem puķu rakstiem. Sākot no Priedaines līdz Ķemeriem, kūrortpilsētu šogad rotās par 25 tūkstošiem stādu vairāk nekā pagājušajā gadā. Sākoties pavasarim un vasaras sezonai, jūrmalniekus un pilsētas viesus iepriecinās vairāk nekā 70 dažādas puķu šķirnes un augu kompozīcijas," stāsta Ingrīda Griķe, Jūrmalas pilsētas galvenā dārzniece.

Košākās un lielākās puķu dobes šajā sezonā būs Horna dārzā Majoros, kur pavasarī uzplauks vairāk kā desmit tūkstošu ziedu: tulpes, atraitnītes un dekoratīvie sīpoli. Savukārt vasarā tās nomainīs dažādas krāšņi ziedošas vasaras puķes – rudbekijas, samtenes, salvijas, verbenas, kleomes, balzamīnes, begonijas, kannas un citas. Krāšņas puķu dobes būs Rīgas ielas un Pērkona ielas krustojumā, skvērā pie Dzintaru koncertzāles.

Foto: Publicitātes foto

Jauni viengadīgo puķu stādījumi 171 kvadrātmetru platībā šopavasar būs skvērā Majoros, kur pavasarī krāšņi ziedēs tulpes, dažādi dekoratīvie sīpoli un atraitnītes, bet vasarā stādījumus papildinās citas krāšņi ziedošas puķes. Esošos stādījumus Priedainē pie iebraukšanas Jūrmalā papildinās jaunas puķu dobes – tur simt kvadrātmetru platībā dažādos laikos uzziedēs 15 dažādu šķirņu narcises, dekoratīvie sīpoli un kamasijas. Jauni stādījumi tiks veidoti arī rotācijas apļos uz Talsu šosejas Kauguros, kur tiks ierīkotas puķudobes kopumā 230 kvadrātmetru platībā – jau aprīlī šeit tiks iestādītas pirmās atraitnītes, jūnijā tās nomainīs viengadīgās puķes.

Kopumā Jūrmalas pilsētā puķu stādi tiks iestādīti 310 puķu traukos pie ielu apgaismojuma stabiem, 256 puķu kastēs uz tilta margām un citviet, vairākos desmitos daudzpakāpju puķu kastēs, astoņās ziedu piramīdās un puķu sienā Jomas ielā. Sešus metrus platā un divus metrus augstā puķu siena tiks veidota no dažādu krāsu balzamīnēm, pelēkajām krustainēm un skaistnātrītēm.

Pilsētas centrālajā gājēju ielā – Jomas ielā – būs izvietotas septiņas puķu piramīdas, kas veidotas no sārto un balo toņu pelargonijām, balzamīnēm, kalibrahojām, ipomejām un salmenēm. Krāšņie puķu rotājumi tiks uzstādīti gan pilsētas centrālajā daļā, gan Ķemeros, Kauguros, Vaivaros, Dubultos, Bulduros, Dzintaros un Priedainē.

Foto:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!