Foto: Artis Veigurs
Pavasarī vairākas Latvijas pilsētas ir izgreznojušās košā ziedu rotā, un arī Jūrmala nav izņēmums. Cauri visai pilsētai izvijušās ļoti krāšņas dobes, kurās ziedus raisa tulpes, atraitnītes un citi pavasara augi.

Kā portālu "Māja&Dārzs" informēja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Elita Cepurīte, šopavasar Jūrmalas pilsētas parkus un skvērus rotā vairāk nekā 18 000 atraitnīšu stādu, atraitnītes papildina arī tulpju ziedi – jau pērnā gada rudenī parkos un skvēros iestādīti gandrīz 30 tūkstoši tulpju sīpolu.

Iebraucot Jūrmalā no Lielupes puses, pie Pērkona ielas puķu stādījumi veidoti sārtos un violetos toņus. Virzoties tālāk pilsētā, uzziedējusi dzeltenu tulpju upe, skvērā pretī Majoru stacijai zilganos toņos zied atraitnītes, savukārt Horna dārza puķudobes pārsteigs ar krāsu dažādību. Dažādu puķu stādījumi ierīkoti arī Talsu šosejas rotācijas apļos.

Foto: Artis Veigurs

Viņa informē, ka šobrīd ziedošās atraitnītes un tulpes vasarā nomainīs 13 000 vasaras puķu stādu. Līdz pat rudens salnām Jūrmalas parkos un skvēros ziedēs verbēnas, salvijas, sarzāles, puķu tabaka, cīnijas, ipomejas, balzamīnes, kosmejas, kleomes, begonijas, rudbekijas un saulespuķes.

Savukārt uz Dzintaru viadukta izvietoti vairāk nekā 200 puķu trauki ar pelargonijām, kas ziedēs visu vasaru. Ziedošu puķu trauki pie apgaismojuma stabiem caurvij visu pilsētu, sākot no pilsētas robežas Priedainē līdz Ķemeru stacijai. Kā vēsta Jūrmalas pilsētas domes pārstāve, jūrmalniekus un viesus jau tuvākajās dienās priecēs krāšņas puķu piramīdas Jomas ielā, skvērā pie Bulduru stacijas, Dubultu Kultūras kvartālā un pie Kauguru Kultūras nama.

Tāpat pilsētu izdaiļos krāšņas puķu piramīdas, un Jūrmalas ielās šogad kopumā būs 21 puķu piramīda, ko veidos kalibrahojas, skaistnātrītes, salmenes, Jaungvinejas balzamīnes, ipomejas, lobēlijas, sudrablapu krustaines un citas vasaras puķes. Jomas ielas sākumā Majoros būs arī iespaidīga puķu siena divu metru augstumā un sešus metrus platumā, to rotās gandrīz 700 puķu stādu.

Lūk, cik koši pavasara puķes zied Jūrmalā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!