Foto: Publicitātes attēli
Puķu dobes, augļu dārzs un siltumnīca ir svarīgas dārza "sastāvdaļas", taču saraksts neaprobežojas ar tām vien. Augšgalā virzāms arī dīķis, kurā saimnieki izvēlas stādīt krāšņus augus vai ļaut dzīvot un vairoties zivīm. Variācijas to izveidei ir ļoti dažādas, sākot no nelieliem, apaļiem līdz nestandarta formas, apjomīgiem dīķiem.

Taisnība, ka ar dīķiem dārzā var arī "saslimt" – kad izrakts viens, nereti saimniekiem ir āķis lūpā, un prāts jau nesas plānot nākamā atrašanās vietu. Saprotams, tā izveide nav lēts prieks, tāpēc plāna realizācija var prasīt salīdzinoši ilgu laiku, taču tas nenozīmē, ka līdz tam brīdim jāsēž rokas klēpī salikušiem. Apsverams variants ir mini dīķa izveide, kas sniegs nepieciešamo noskaņu, neprasot lielus finansiālos ieguldījumus. Vairāk lasi te.

Kad dīķim atrasta vieta un tas izraksts, jādomā gan par skaistiem ūdensaugiem, gan arī augu variantiem ap jauno dārza vizītkarti. Tāpat dīķi un apkārtni var papildināt ar citiem elementiem, piemēram, laipu, tiltiņu, kas savieno divus krastus, bluķos stādītiem augiem, lapeni, soliņiem un tamlīdzigi.

  • Šajā rakstā minēti skaistākie dīķiem piemērotie augi, piemēram, ūdensrozes, ūdens hiacintes un ezerrieksti. Tur atradīsi arī noderīgus kopšanas padomus, lai dīķis ik dienas priecētu visā krāšņumā.

Katru gadu vairākos Latvijas novados tiek rīkoti konkursi, lai sniegtu atzinību sakoptākajām ēkām, skaistākajiem dārziem un strādīgākajiem ļaudīm, kuru čaklās rokas izlolojušas īstenas pašmāju pērles. Par 2018. gada 16 novadu uzvarētājiem lasi šeit. Savukārt šoreiz "Tavs Dārzs" vērš uzmanību tieši uz dīķiem sakoptākajos īpašumos – kādas formas un lielumu ūdenskrātuvēm dota priekšroka, kā apstādītas to malas, cik liela uzmanība vērsta ūdens augiem un ar kādiem elementiem saimnieki centušies labiekārtot dīķa apkārtni. Iespējams, kāda ideja noderēs arī tava lolojuma iekārtošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!