Kā redzams aģentūras "AFP" uzņemtajos fotoattēlos, rabarberu fermā Pudsejā, rabarberu laukā ir sadegtas sveces, lai labāk izgaismotu novākšanu. Šādu rabarberu metodi var salīdzināt ar lociņu audzēšanu, jo tumsā rabarberi tiek diedzēti un notiek ātrāka augšana.
AFP skaidro, ka šādi audzēti rabarberi garšas ziņā ir krietni saldāki un maigāki.
Šis arī nav vienīgais veids, kā ātrāk tikt pie rabarberiem. Agronome Ruta Tomsone savulaik žurnālam "Ievas Māja" atklāja, ka, lai agrāk tiktu pie rabarberiem, ieteicams rabarberu stādus dārzā, kad nokusis sniegs, noklāt ar biezu salmu vai sausu lapu kārtu un uz tiem novietot vismaz 45 centimetrus augstu, gaismu necaurlaidīgu konteineru, piemēram, spaini. Apsegtos stādus netraucē vismaz četras nedēļas, pa to laiku rabarberi būs pietiekami izstiepušies un to kātus varēs sākt novākt. Izaugušos kātus norauj, viegli pagriežot.
Šajā rakstā vari izlasīt par rabarberu audzēšanu un tā labajām īpašībām, jo rabarberi ir krietns vitamīnu lādiņš. Savukārt šeit vari iepazīties ar 14 interesantiem faktiem par rabarberiem.
Foto ieskats rabarberu fermā Anglijā: