Foto: Māris Stiprais/Stiprs foto
Jūnijs Latvijas valsts mežu (LVM) Kalsnavas arborētumā ir krāšņo peoniju mēnesis, jo tad savus ziedus raisa iespaidīgā peoniju kolekcija, un arī šis gads nav izņēmums. Peonijas zied kā kupenas, priecējot gan ar savu pasakaino smaržu, gan ar ziedu krāsām.

Skaisto ziedēšanu iemūžinājis atsaucīgais fotogrāfs Māris Stiprais, kurš labprāt ar bildēm padalījās arī portālam "Tavs Dārzs".

Šogad gan tradicionālie peoniju svētki LVM Kalsnavas arborētumā nenotiks, jo tie pandēmijas dēļ ir atcelti, bet skaisto ziedu burvību var baudīt, braucot uz arborētumu individuāli, protams, nedrīkst aizmirst, ka arī arborētumā 2 metru distance obligāti ir jāievēro.

Kā liecina informācija LVM Kalsnavas arborētuma "Facebook" lapā, jūnija sākumā darbinieki cītīgi pastrādājuši, papildinot iespaidīgo peoniju kolekciju ar 29 jaunām peoniju šķirnēm. LVM Kalsnavas arborētuma pārstāvji "Tavs Dārzs" informēja, ka šobrīd zied kāda sestā daļa daiļā peoniju dārza, bet paredzams, ka siltā laika dēļ peonijas turpinās raisīt savus krāšņos ziedus. Ja spēcīgais karstums turpināsies – peoniju dārzs ap Jāņiem varētu jau pārziedēt.

Foto: Māris Stiprais/Stiprs foto

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka LVM Kalsnavas arborētumā var aplūkot ne tikai peonijas, bet arī izstaigāt plašo apkārtni, lai apskatītu arī citus augus, piemēram, dažādu šķirņu skujkokus, rododendrus, ūdensrozes un citus augus. Apkārtnē ir izveidots arī īpašs skujkoku labirints un skatu tornis, no kura paveras skats uz iespaidīgo apkārtni.

LVM Kalsnavas arborētuma darba laiks svētku nedēļā:

  • 20. jūnijā no pulksten 10 līdz pulksten 20;
  • 21. jūnijā no pulksten 10 līdz pulksten 18;
  • 22. jūnijā no pulksten 9 līdz 18;
  • 23. un 24. jūnijā slēgts.

LVM Kalsnavas arborētuma darba laiks jūnijā:

  • pirmdienās arborētums ir slēgts;
  • otrdien arborētums ir atvērts no pulksten 9 līdz 18;
  • trešdien, ceturtdien un piektdien atvērts no pulksten 9 līdz 20;
  • sestdienās atvērts no pulksten 10 līdz 20;
  • svētdienās atvērts no pulksten 10 līdz pulksten 15.

Plašāku informāciju par biļešu cenām var izlasīt šeit.

Foto ieskats skaistajā peoniju ziedēšanā, kuru iemūžinājis fotogrāfs Māris Stiprais:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!