Foto: Publicitātes foto

2015. gadā Rundāles pils rožu dārzā uzziedēja 279 jaunas rožu šķirnes, kas bija stādītas jau 2014. gada vēlā rudenī un 2015. gada vasaras sākumā. Lūk, krāšņa fotogalerija ar ziedošajām skaistulēm, kas Rundāles pils dārzam pievienojušās šogad!

Galvenokārt šogad tika papildināti dažādo pasaules valstu selekcionāru rožu apļi, kur varēja aplūkot pasaules slavenu selekcionāru veikumu, piemēram, no Francijas, Šveices, Austrālijas un Vācijas, tāpēc var pat teikt, ka Rundāles rožu dārzā aplūkojams internacionāls rožu dārzs.

''Šogad uzsākta atsevišķu sala neizturīgo vēsturisko rožu audzēšana podos, lai varētu ziemā tās uzglabāt siltākos apstākļos, bet vasarā uzziedētu dārzā. Šādā veidā vēlamies demonstrēt vairākas rožu selekcijā nozīmīgas grupas - kā tējas rozes, pirmos tējhibrīdus un rosa chinensis hibrīdus," stāsta pils ansambļa nodaļas vadītāja, rožu dārza koncepcijas autore Lauma Lancmane.

Kas attiecas uz nākamā gada ziedošajiem papildinājumiem, tad 2016. gadam ir pasūtītas 80 jaunas un arī senākas rožu šķirnes no Kordesa, Tantava un Ostina rožu firmām. Turpmāk ir iecerēts katru gadu iegādāties nelielu skaitu jaunas rožu šķirnes, lai līdzās vēsturiskajām rozēm būtu iespējams vērot mūsdienu selekcionāru sasniegumus un sekot jaunajām tendencēm, vai pat varētu teikt – modei rožu selekcijā.

Foto ar 2015. gadā iestādītajām rozēm:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!