Ķemeru vēsturiskajā parkā uzziedējuši pirmie pavasara vēstneši – krokusi, sniegpulkstenītes, pienpulkstenītes un sniegrozes. Puķītes baltos un violetos toņos iekrāso romantisko atjaunoto parku, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācija.

Ķemeru vēsturiskais parks ir viena no populārākajām brīvdienu vietām atpūtai pie dabas, kur doties garās pastaigās un apskatīt vēsturisko arhitektūru. 20 hektārus plašajā parkā atrodas 42 metrus ūdenstornis, kas ir nacionālas nozīmes arhitektūras piemineklis, celts 1929. gadā; tas apmeklētājiem durvis vērs aprīļa beigās. Romantiskā Mīlestības saliņa ar paviljonu-rotondu ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, bet populārais sēravota paviljons ar akmens skulptūru "Ķirzaciņa", no kuras iztek sērūdens avots, - vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Parkā atrodas arī divpadsmit tiltiņi, kas šķērso cauri parkam plūstošo Vēršupīti.

Ķemeru parks ir senākais un apjomā lielākais publiskais dārzs Latvijā ārpus Rīgas. Ainavisko parku ar līkumoto celiņu tīklu gar Vēršupīti projektēja un 1839. gadā sāka veidot Rīgas daiļdārznieks Kārlis Heinrihs Vāgners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!