Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krāšņais Kjū Karaliskais botāniskais dārzs (Kew garden, Royal Botanic Garden) viennozīmīgi ir pieskaitāms pie tiem pasaules dārziem, kuri obligāti jāredz kaut reizi dzīvē. Ik sezonu tajā var baudīt augu dažādību, un izņēmums nav arī februāris – pašlaik jau tā iespaidīgo botānisko dārzu papildina 25. tradicionālais orhideju festivāls.

Šogad festivālam piešķirta īpaša tēma: Indonēzija. Orhideju festivāla laikā tiek godinātas Indonēzijas dabas bagātības, turklāt apmeklētājus, kā liecina informācija "Kew garden" mājaslapā, pārsteigs dažādas smaržas, garšas un pat dzīvnieki! Protams, tie gan nebūs īsti dzīvnieki, bet gan dekorācijas. Starp orhidejām varēs manīt degunradzi, tīģeri, orangutānus un citus dzīvniekus. Tāpat apmeklētājus priecēs arī orhideju vulkāns, kas tiks novietots pašā dīķa viducī. Kā raksta "Kew garden", orhideju vulkāns tapis par godu Indonēzijas vulkāniem, jo tur ir vairāk nekā 100 aktīvu vulkānu.

Pasākuma rīkotāji padomājuši arī par plašu izklaides programmu, jo konkrētās stundās varēs baudīt gamelāna skaņas, kā arī tradicionālās Indonēzijas dejas.

Kā raksta botāniskā dārza pārstāvji, Indonēzijas daudzveidīgās ainavas nav plaši izpētītas. Piemēram, tikai pagājušajā gadā Kjū botāniskā dārza profesors Andrē Šuitemans (André Schuiteman) atklāja jaunu un zinātnei līdz šim neatklātu orhideju, kuru nosauca par Bulbophyllum adolinae. Šāds nosaukums dots par godu Indonēzijas Rietumpapua provinces gubernatora sievai, kuru sauca Adelīna.

Lai radītu šo festivālu, Kjū botāniskā dārza pārstāvji sadarbojušies ar Indonēzijas vēstniecību Londonā, kas palīdzēja pasākumā izcelt arī Indonēzijas bagāto kultūru. "Es ceru, ka orhideju festivāla laikā apmeklētāji piedzīvos brīnišķīgu ceļojumu apburošajā Indonēzijā. Indonēzija ir bagāta ne tikai ar savu floru un bioloģisko daudzveidību, bet arī ar savvaļas dzīvniekiem, dabu un kultūru, kas būs lieliski parādīta šajā festivālā," sacīja Indonēzijas vēstniecības Londonā pārstāvis H. E. Rizals Sukma.

Festivālu var apmeklēt no šī gada 8. februāra līdz 8. martam.

Foto ieskats orhideju festivālā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!