Foto: Publicitātes attēli

Šonedēļ Ventspils dārzniecēm darbi pilnas rokas, jo tiek posta puķu gotiņa un citas skulptūras, kas nu jau ir kļuvušas par šīs pilsētas vasaras apskates objektiem. Puķu skulptūrā govs formā kopumā tiek stādītas 10 210 puķes, tāpēc šī iespaidīgā apjoma dēļ vien ir vērts doties uz Ventspili.

Ventspils zied un zeļ, tieši šādiem vārdiem var raksturot pilsētas krāšņumu, kas pamazām tiek izgreznots ar dažādām puķu skulptūrām. Viens no iespaidīgākajiem darbiem ir puķu govs, kuras izveidē kopumā izmantotas aptuveni 10 210 puķes. Puķu gotiņa tiek rotāta ar 3000 ložņu cekuliņiem, 1150 balzamīnēm, 3620 leduspuķēm un 2440 samtenēm, tāpēc kopskats solās būs nudien krāšņs, kā jau tas bijis arī iepriekšējos gados.

Ventspilī vasaras sezonai tiek izskaistināta ne tikai simboliskā govs, bet arī citas puķu skulptūras, piemēram, zaķu ģimene pie Mazbānīša stacijas ''Kalns", Pārventas mārītes, pīļu ģimenes bērnu pilsētiņā un pat bobslejisti Kuldīgas ielā pie Jaunpilsētas laukuma ar atjaunotām bobsleja ekipāžām. Pakāpeniski vasaras sezonai tiks sagatavotas arī pārējās puķu skulptūras: Puķu skulptūra ''Zemūdens pasaule'' pie Pludmales akvaparka, ''Mārītes'' Ostas ielas promenādē, ''Ziedu pulkstenis'' Lielajā prospektā un ''Basketbola bumba'' pie galvenās "Olimpiskais centrs "Ventspils" ieejas.

Kopā visās deviņās puķu skulptūrās – topiārijos iestādītas tiks vairāk nekā 34 tūkstošu vasaras puķu.

Lai arī fotogalerijā jau izveidotās puķu skulptūras ir fiksētas pagājušā gadā, šobrīd dārznieces čakli strādā pie tā, lai tuvāko nedēļu laikā viss tiktu pabeigts un ierīkots tikpat krāšņi un bagātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!