Foto: Publicitātes foto
Ziedoša palma – izklausās visai neierasti, vai ne? Lielākoties palmas asociējas ar gardajiem kokosriekstiem un iespaidīgajām lapām, bet ar ziedēšanu mazāk. Pašlaik krāšņu un bagātīgu pundurpalmu ziedēšanu var aplūkot tepat Latvijā, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā.

"LU Botāniskajā dārzā pundurpalmas zied katru gadu, taču augam paliekot vecākam, ziedēšana kļūst aizvien bagātīgāka," pastāstīja LU Botāniskā dārza pārstāve Agnese Reķe. Pašlaik Subtropu siltumnīcā krāšņi zied četras pundurpalmas.

Kā informēja LU Botāniskā dārza pārstāve, pundurpalmu ziedēšana ir atkarīga no laikapstākļiem, tāpēc, visticamāk, bagātīgā ziedēšana būs vērojama vēl 1–2 nedēļas.

"Tavs Dārzs" jau ziņoja, ka LU Botāniskajā dārzā zied arī citi pavasara vēstneši – krāšņās un košās acālijas, kā arī burvjulazdas. Šeit vari aplūkot skaisto ziedēšanu portāla "Delfi" fotogrāfa acīm, bet šeit – burvjulazdu ziedēšanu, kuras ieskautas sniegotās kupenās! Savukārt šajā rakstā vari izlasīt LU Botāniskā dārza pieredzējušās speciālistes Skaidrītes Matisones stāstu par acāliju aprūpēšanu stikla pilīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!