Foto: DELFI

Magones Burkas māju pagalmā Kalētos ierodamies augusta pirmajā pusē, laikā, kad pilnā sparā rit populārā TV3 šova "Saimnieks meklē sievu" filmēšana. Arī Magone ir šī šova varone jau otro sezonu, jaunā sieviete ir cerību pilna atrast sev vīru.

Kalētos Magone ar ģimeni - dēliņu Robertu, mammu un audžutēvu - dzīvo salīdzinoši nesen, pirms pieciem, sešiem gadiem pārcēlušies uz šejieni no Gulbenes puses. Uzreiz redzams, ka saimniecībā trūkst izdarīgu vīrieša roku, vecā mājiņa salīkusi, durvis sašķiebušās, fonā pussabrukusi ferma, iesākta un nepabeigta pirtiņa, pagalmā zāle pļauta vien dažviet. Bet visur krāšņi zied puķes - dālijas, saulespuķes, cinijas, kreses, samtenes un citas. "Ja sēta nav smuka, to slēpju ar skaistām puķēm," mulst Magone.

Magones pārziņā esot dārza darbi, kā arī mājas ikdienas solis, piemēram, ēst gatavošana. Bet kā ar govju ganāmpulku, vairāk kā 40 lopiem? "Es tur nejaucos, to mamma!" atmet ar roku saimniekšova šīs sezonas populārākā varone. Ziedi Magonei tiešām patīk, vienā pagalma stūrī jaunā sieviete iekārtojusi arī nelielu "virtuālo virtuvi", kā pati to nosaukusi. Tur otro dzīvi ieguvuši dažādi saimniecības priekšmeti, kļūstot par improvizētiem puķu podiem. Uzziedējuši ne tikai zābaki un katli, bet arī vecs virtuves caurduris. "Redziet, te man lini! Sēkliņas jau nemaz nevar nopirkt, tās salasīju pati vienā ceļmalā Tukuma pusē, re, kā tagad skaisti zied!" lepojas Magone.

Dienā, kad ciemojamies pie Magones, viens precinieks jau šovu atstājis, bet apkārt rosās pārējie divi vīra kandidāti - Ventis un Rasmuss. Abi puiši likti pie darba - līmē romantisku fototapeti istabiņā, ko Magone īrē sev un dēlēnam turpat netālu, kaimiņu mājā, jo pašu saimniecībā mājiņa ir tik maza, ka nav vietas. Kad tapete pielīmēta, Ventis un Rasmuss nepaliek mierā un dodas pie darbiem lielajā saimniecībā - stāda ciemos atbraukušo iepriekšējās sezonas dalībnieku, "dabas bērnu" Gunitas un Kaspara atvesto dāvanu - kazenes. "Pagājušogad pie Kaspara man ļoti patika kazenes viņa dārzā, tik garšīgas! Un tagad viņi man atved stādus, atcerējās!" priecājas Magone, vienlaicīgi aizvien vairāk lauzot prātu par svarīgo izvēli, kas viņai vēl priekšā: kuru puisi izvēlēties, Rasmusu vai Venti. Iespējams, taisnība ir Gunitai, kura Magonei ieteikusi ņemt to, kurš sola viņu aizvest no ģimenes mājām...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!