Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Katru pavasari kā vienas no pirmajām pavasara vēstnesēm ziedos plaukst debeszilās zilsniedzītes. Rīgā visbiežāk debeszilie ziediņi redzami dvēseļu dārzos – pašlaik daudzas kapsētas atgādina noslēpumu valstību, jo īpaši agrās rīta stundās, kad tikko aususi saule un virs zemes veidojas neliela dūmaka.

Sulīgi zaļajā zālītē starp pieminekļiem, veciem akmens krustiem, obeliskiem un uz kapu kopiņām zied zilsniedzītes, kas ir īstas pavasara vēstneses. Scillas ir pieskaitāmas pie tām sīpolpuķēm, kurām nevajag īpašu kopšanu. Tās labi aug ne tikai ēnainās, bet arī atklātās un saulainās vietās.

Kā raksta "Dārza ABC", zilsniedzītes bieži vien tiek dēvētas arī par scillām to latīniskā nosaukuma un vārda skanīguma dēļ. Pavasara augus var stādīt vietās, kur ziedēšana citām puķēm ir apgrūtināta – tumšās, ēnainās vietās, zem lieliem koku lapu vainagiem, zālienos un akmensdārzos. Zilsniedzīšu sīpolus var sākt stādīt no augusta beigām līdz oktobrim. Galvenais, lai augsne ir labi drenēta, bet pavasaros – pietiekami mitra un trūdvielām bagāta.

"Delfi" foto redaktors un fotogrāfs Kārlis Dambrāns Lieldienu brīvdienās devās pastaigā pa Āgenskalnu un tvēra foto kadros zilsniedzīšu skaistumu. Nedaudz maģisko ziedu burvību var baudīt arī Lielajos kapos, par tiem vari izlasīt te, bet šeit vari lasīt plašāk par Mārtiņa kapiem.

Zilsniedzīšu ziedēšana Mārtiņa kapos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!