Foto: Publicitātes attēli
Latvijā ir daudz skaistu un sakoptu īpašumu, kuros saimnieko čakli ļaudis. Katru gadu Latvijā vairākos novados tiek rīkots konkurss, kurā tiek godināti sakoptākie īpašumi, un šīs vasaras izskaņā arī Viļānu novadā ir noskaidrots sakoptākais daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas vai privātmājas pagalms.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Viļānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jeļena Litvjakova, konkursā ikviens savu īpašumu varēja pieteikt divās kategorijās – "Sakoptākā individuālā dzīvojamā māja" un "Sakoptākā individuālā māja". Konkursa komisija divas dienas apsekojusi konkursam pieteiktos īpašumus, kā arī tā pārliecinājusies par to, ka Viļānu novadā dzīvo un saimnieko strādīgi ļaudis.

Komisija ņēmusi vērā īpašuma labiekārtojumu, piemēram, laukumu, celiņu, apstādījumu dažādību un saskaņotību, kā arī to kopšanas kvalitāti. Tāpat vērtētas arī mazās arhitektūras formas dārzā, dizains, labiekārtojuma un apstādījumu detaļu dažādība un arī citi parametri, kas veido īpašuma kopskatu. Svarīgs kritērijs konkursā bijis arī tas, vai ir ievēroti atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi, sabiedriskā kārtība un sanitārā tīrība, kā arī valsts karoga vieta.

Kā norāda Litvjakova, vērtēšanas procesā komisija nonāca pie dažādām atziņām, piemēram, svarīgākā no tām bijusi, ka lielā mērā viss ir pašu rokās, kā mēs gribam dzīvot. "Var tikai apbrīnot saimnieku izdomu un radošo pieeju sava īpašuma atpazīstamības veidošanā," atzīmē Viļānu novada domes pārstāve. Viņa arī norāda, ka konkursa nominanti tika godināti 18. augustā, kad Viļānos notika svinīgs pasākums.

"Komisija sirsnīgi pateicas visiem, kuri atsaucās konkursam, un rosina turpmāk būt atsaucīgiem, atvērtiem un radošiem! Lai jums darbs mijas ar skaistiem atpūtas brīžiem!" komisijas vārdā novēl domes pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!