Foto: LETA
Ik jūniju Latvijas Dabas muzejā ir vasaras krāšņākā izstāde par godu dārza skaistulēm – peonijām, un arī šogad audzētāji savus smaržīgos augus vienkopus pulcējuši vienā lielā peoniju ballē.

Izstādē "Šarmantās peonijas 2019" Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības pārstāvji atrāda savas šarmantākās peoniju šķirnes, kas apbur ar ziedu dažādību, krāšu un nepārspējamo smaržu. Tāpat izstādē piedalās arī pieredzējuši peoniju audzētāji – Ināra Aire, Andris Berkins, Dzintra Jurevica, Ingūna Leiškalne, Līga Popova, Dagnija Voita, Inta Doniņa, Sandra Laviņa, Sindija Jaundžeikare un citi. Tāpat paraugus no savas skaistās peoniju kolekcijas izstādē eksponē arī Nacionālais botāniskais dārzs.

Turklāt izstādes laikā var ne tikai aplūkot graciozos ziedus, bet arī Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības pārstāvjiem uzjautāt interesējošus faktus vai padomus par peoniju šķirnēm, jo tie labprāt sniedz konsultācijas visiem interesentiem ne tikai par peoniju audzēšanu, bet arī selekciju un skaistāko šķirņu izvēli dārzam. Starp citu – vari ielūkoties šajā rakstā, kurā stādu audzētāji iesaka krāšņākās peoniju šķirnes.

Izstādē peoniju skaistumu var novērtēt no 13. līdz 16. jūnijam. Piektdien, sestdien un svētdien izstāde darbosies no pulksten 10 līdz 17.

Ja nepaspēj uz šo izstādi, tad nebēdā! "Tavs Dārzs" ir apkopojis peoniju izstādes Rīgā un citviet Latvijā, kur ir skaistākās šķirnes vienkopus. Tāpat noderīgs būs šis raksts, kurā uzskaitīti septiņi dārzi Latvijā, kur pašlaik izbaudīt peoniju ziedēšanu.

Foto ieskats peoniju krāšņumā Dabas muzejā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!