Foto: Publicitātes foto

Šogad portālā ''Tavs Dārzs'' apkopotie pilsētu daiļdārzi un lauku īpašumi pierādījuši, ka arvien vairāk cilvēkiem rūp vide, kurā dzīvojam, līdz ar to saraksts ar sakoptākajiem un skaistākajiem īpašumiem joprojām turpina pildīties. Arī Jelgavas novads nav izņēmums, un šajā apkaimē šogad netrūkst nedz skaistu daiļdārzu, krāšņu balkonu, latvisku viensētu, nedz arī interesantu vides objektu un privātmāju.

Kā portālam ''Tavs Dārzs'' atklāja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone, tad šogad konkursam bija pieteikti 17 objekti, kas tika vērtēti sešās kategorijās: ''Pašvaldības iestāde'', ''Individuālā māja ciemā'', ''Lauku viensēta'', ''Krāšņākais balkons'', ''Sakoptākais dārzs'' un ''Interesants vides objekts – būdiņa lauku sētā''. Vērtēšanas komisija vasarā apmeklēja visus pieteiktos objektus, izvērtēja tos un izvēlējās uzvarētājus, kuri tiks sveikti īpašā pasākumā oktobrī.

''Konkurss notiek jau vairākus gadus, un nevarētu teikt, ka šogad pieteiktie objekti īpaši atšķirtos no citos gados redzētā, tomēr katru gadu atrodas arvien jaunas sakoptas vietas novadā'', norāda vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Līga Lonerte. Pēdējos gados novērojama tendence – daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji kļūst apzinīgāki un arvien vairāk uzņemas rūpes ne tikai par īpašuma (mājas) sakārtošanu, bet arī par apkārtējās vides labiekārtošanu, tāpēc neiztrūkstošas ir puķu dobes, iekarināmie puķu podi, dekoratīvi elementi un arī skaisti mājas nosaukuma noformējumi. Aplūkojot jelgavnieku novērtētākos īpašumus, nākas secināt, ka šī novada iedzīvotāji patiesi seko līdzi modes aktualitātēm, jo novērojamas dažādas interesantas metodes gan dārza labiekārtošanā, gan arī mājas noformējumā.

Kāds īpašums izceļas ar interesantajām dobēm zāliena vidū, cits ar saimniecības ēkas izdaiļošanu, bet vēl kāds radījis skaistu piemēru, kā visiem nepieciešamo šķūnīti var padarīt elegantāku, izmantojot dabas materiālus. Lai vai kā, arī Jelgavas novada konkursa laureāti ir pelnījuši komplimentus un uzslavas par ieguldīto darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!