Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Rudenī mēs mēdzam dižoties ar savu izaudzēto ražu, tajā skaitā arī ķirbjiem, kas ik gadu izaug varen brangi. Šoreiz dodamies virtuālā ceļojumā uz Lielbritānijas ķirbju laukiem, kur ar oranžajām ogām ir nosētas lielas platības.

Ziņu aģentūras "Reuters" fotogrāfi bija devušies uz Eseksas apgabalu – Eldhemu, kur paviesojušies pie ķirbju audzētājiem. Milzīgās ogas tiek audzētas uz lauka, bet pēc tam tiek novāktas un saliktas konteineros (kastēs). Ķirbji šeit ir dažāda izmēra un smaguma, tāpēc talkā tiek ņemta arī ķerra, lai tos varētu ērtāk pārvietot.

Lielbritānijā ķirbji ir lielā cieņā, tāpēc arī ir vairāki uzņēmumi un saimniecības, kas nodarbojas ar lielo ogu audzēšanu. Tieši "Reuters" pārstāvji bija paciemojušies uzņēmumā "Foxes Farm Produce", kuram ir divi ķirbju lauki – "Colchester Pumpkin Patch" un "Basildon Pumpkin Patch". Kā vēsta informācija uzņēmuma mājaslapā, "Basildon Pumpkin Patch" 29. oktobrī tiek rīkots arī pasākums, kura laikā cilvēki uz lauka var izvēlēties sev tīkamāko ķirbīti, bet jau no septembra "Colchester Pumpkin Patch" apmeklētājiem ik pa laikam ir slēgta slikto laikapstākļu dēļ. Tur jau no septembra ir kārtīgi lijis, kā rezultātā automašīnu stāvlaukums vairs nav labā kārtībā, nemaz nerunājot par ķirbju laukiem, kas ir dubļos (skatīt galerijā zemāk). Kā liecina uzņēmuma paziņojums tviterī – arī "Basildon Pumpkin Patch" piemeklējušas lietavas, kā rezultātā šis lauks ir slēgts dienu pirms pasākuma.

Starp citu – arī Latvijā ir iespaidīgi ķirbju lauki! Šīs ogas lolo arī zemnieku saimniecība "Kliblapsas" Tukuma novadā. Šeit vari izlasīt "Kliblapsu" stāstu par to, kā viņi sākuši audzēt ķirbjus.

Savukārt šajā rakstā vari aplūkot šī gada Latvijas lielāko ķirbi, kas sver 330 kilogramus, bet šeit vari lasīt noderīgus padomus par ķirbju uzglabāšanu un arī lietošanu uzturā.

Foto ieskats iespaidīgajā ķirbju laukā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!