Foto: F64

Ik gadu Latvijas pilsētas vasarā ir sapostas īpaši krāšņi – sākot ar pārdomātām puķu dobēm līdz pat vides objektiem, un Rīga nav izņēmums. Arī šovasar SIA "Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" dārznieki, dārzkopji un ainavu arhitekti aizklātā balsojumā lēmuši par skaistāko puķudobi Rīgā. Uzvaras laurus plūca dārznieces Aelitas Strujevičas un viņas kolēģu izlolotā puķu dobe Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis, otrdien, 14. jūlijā, "Dārzi un parki" dārznieki, uzņēmuma vadība un vasaras ziedaugu stādāmā materiāla piegādātāju pārstāvji devās ikgadējā Rīgas pilsētas vēsturiskā centra, Pārdaugavas un apkaimju 2020.gada vasaras sezonas ziedu dobju un apstādījumu apskatē. Tajā uzmanība veltīta ne vien vasaras puķu dobju stādījumu kvalitātei, bet arī dobju iekļaušanās parkā esošo koku, apkārtesošas apbūves un pilsētas kopējā ainavā. Tāpat neatņemama brauciena sastāvdaļa bijusi puķudobju vērtēšana, kurā tika noskaidrota Rīgas visskaistākā puķudobe.

"Stādījumu ierīkošanas un uzturēšanas kvalitāte tika novērtēta ļoti pozitīvi, ziedu audzēšanas profesionāļi uzteica gan "Rīgas mežu" apstādījumu plānošanas speciālistu veikumu, gan dārznieku ikdienas rūpes par ziedu zīmējumu kopšanu," tā Vaikulis

Skaistā puķu dobe Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā:

SIA "Rīgas meži" valdes loceklis atzīmēja, vairākus gadus pēc kārtas uzvarētāja godu spēja noturēt Uzvaras parka lielā dobe Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojumā, bet šogad par labāko atzīta dobe skvērā, kas atrodas Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā.

Tāpat viņš informēja, ka šogad Rīgas dārzos, parkos un skvēros ar vasaras puķēm apstādītas dobes ap 3000 kvadrātmetru platībā, bet dobēs, ziedu piramīdās, ziedu grozos un vāzēs pavisam kopā iestādīti vairāk nekā 54 tūkstoši vasaras ziedaugu, izveidojot 77 ziedu mākslas darbus. Vasaras puķu stādījumi rīdziniekus un pilsētas viesus priecē no maija līdz pat oktobra beigām.

Foto ieskats Rīgas krāšņajās puķu dobēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!