Foto: LETA
Rudenī krāšņums ir vērojams ik uz stūra – nevajag pat speciāli doties uz Siguldu, bet skaistus un rudenīgus skatus var aplūkot arī citās pilsētās, tajā skaitā Salaspilī. Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) pašlaik ir vērojams īsts krāsu "sprādziens", jo koki un krūmi ir ieguvuši pasakaini krāšņas lapas, nemaz nerunājot par eksotiskajiem augiem, kas zied Oranžērijā.

Āra ekspozīcija ir iespaidīga ne tikai vasarā un pavasarī, bet arī rudenī un ziemā. Tad dārzs pārvēršas līdz nepazīšanai. Āra ekspozīcijās var aplūkot skujukoku kolekciju, zirgkastaņas, viršus un ērikas, bērzus, ozolus, bārbeles, kļavas un vēl citus augus. Ja paveiksies, iespējams, dārzā varēs aplūkot arī kādu ziedošu rozi.

Savukārt eksotiskus augus var apbrīnot Oranžērijā, kur vēl nesen uzziedēja Latvijā garākais kaktuss. Kopumā četrās zālēs – sukulentu zālē, siltajā subtropu zālē, vēsajā subtropu zālē un tropu zālē – aplūkojami vairāki simti augu, tajā skaitā arī tādi, kurus mūsu klimatiskajos apstākļos ir neiespējami izaudzēt, piemēram, banāni, feihojas, psīdijas un citi.

Šeit vari lasīt plašāku informāciju par biļešu cenām un darba laiku.

Foto ieskats Nacionālajā botāniskajā dārzā un tās Oranžērijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!