Foto: Rundāles pils, Ilze Kusiņa

Rundāles pils franču dārzs pavasarī pārtop ziedu paradīzē – šeit savus ziedus raisa dažādu krāsu tulpes, narcises, kā arī citi augi. Pašlaik sākusies skaistā ziedēšana, kas priecē ar krāsu bagātību un košumu.

Kā portālu "Māja&Dārzs" informē Rundāles pils muzeja pārstāve Ilze Kusiņa, šobrīd franču dārzā krāšņi zied narcises un tulpes. Viņa gan atzīmē, ka daļa tulpju vēl ir pumpuros, bet, iespējams, jau šajā nedēļas nogalē lielākā daļa tulpju šķirņu būs skatāmas pilnā krāšņumā.

"No jaunumiem, kas franču dārza apmeklētājiem būs apskatāmi vasaras un rudens sezonā – atjaunota ir Zilā bosketa zili-balto toņu ziemciešu stādījumi, esošie stādījumi papildināti ar baltu un zilganu toņu flokšiem, I. Viņķeles selekcionētiem bārdainajiem īrisiem, skabiozām, vijolītēm, kā arī sārto ziemciešu stādījumi ar dažādām heihēru šķirnēm, dekoratīvo deviņvīru spēku. Bosketā "Zem Zelta vāzes" būs redzami ziemciešu stādījumi dzeltenos toņos (dzeltenu toņu pīpenes, saulgriezes, saulleskrēsliņi, ehinācijas), kas papildināti ar sīpolpuķēm – dekoratīvajiem sīpoliem un krokusiem, kuri savu krāšņumu parādīja jau agri pavasarī," stāsta Rundāles pils muzeja pārstāve.

Foto: Rundāles pils, Ilze Kusiņa

"Apmeklētājiem šī ir lieliska iespēja apvienot krāšņo tulpju apskati ar pavasara stādu tirdziņa apmeklējumu 15. maijā," mudina Kusiņa. Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka jau 15. maijā Rundāles pils franču dārzā notiks tradicionālais pavasara stādu tirgus, kurā varēs iegādāties sen kārotus augus vai dārza dekoratīvos elementus.

Foto ieskats skaistajā ziedēšanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!