Foto: Ilze Steriņa

Engures novadā konkurss "Sakoptākā sēta 2019" šogad norisinājās Smārdes pagastā, un augusta beigās žūrijas komisija apbraukāja Smārdes pagasta ciemus, portālu "Tavs Dārzs" informēja Engures novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Steriņa.

Steriņa atklāj, ka šogad īpašumi tika vērtēti trīs nominācijās – "Lauku sēta" ar l/s darbību, "Individuālās dzīvojamās mājas ciemotos" un "Sēta laukos" – dzīvojamā māja laukos. Tāpat konkursa ietvaros tiek pasniegta arī "Specbalva", kas tiek piešķirta par kaut ko īpašu vai oriģinālu.

Konkursa vērtēšanā punkti tika piešķirti pēc dažādiem kritērijiem, piemēram, zāliens, taciņas, mazā arhitektūra, kopskats, kā arī par obligātām vai saimniecībās svarīgām lietām – mājas nosaukums vai adrese, atkritumu apsaimniekošana un karoga turētājs.

Steriņa stāsta, ka žūrijas komisijas vadītāja, kura žūrijas sastāvā ir ne pirmo gadu, apbraukājot īpašumus, priecājusies, ka ir iespējams redzēt to izaugsmi un ka iedzīvotājiem ir svarīga vide, kas viņiem ir visapkārt. Žūrija arī uzslavē tos īpašumus, kuri katru gadu spēj noturēt augstu pacelto sakoptības latiņu, jo regulāra īpašuma kopšana un uzturēšana prasa pacietību un laiku. Žūrijas locekļi spēja pamanīt arī jauno īpašumu potenciālu, kuri ir nesen iegādājušies kādu māju vai uzbūvējuši to.

Kā ik gadu, arī šogad konkursa rezultātu paziņošana notiks valsts svētku laikā novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!