Konkursā "Dārzu pērles Smiltenes novadā 2022" noskaidroti sakoptākie un skaistākie dārzi novadā un, kā lasāms pašvaldības mājaslapā, dalībnieku iekoptie īpašumi ir tie, kas iedvesmo un palīdz augt apkārtējiem cilvēkiem un novadam kopumā. "Māja&Dārzs" piedāvā apskatīt dažas no mājām un dārziem, kas šogad ieguvuši atzinību.

Konkursā pieteicās 17 dalībnieki, un komisija lēma visus atzīt par laureātiem, jo, kā rakstīts Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā, ikviens dārzs un īpašums ir īpašs ar savu neatkārtojamo stāstu, kas Smiltenes novadu un Latviju dara īpaši skaistu. Katram īpašumam tika piešķirta individuāla nominācija, kas raksturo dārzu un īpašumu.

Krāšņs un daudzveidīgs dārzs Gaujienas pagastā pieder Venerandai Kustovai. Dārzā ir liela augu daudzveidība, kas veiksmīgi sadalīta pa zonām, bet pagalmu rotā rudbekiju dobe, spireju rinda un kāpelējošo pupiņu siena. Atzinību ieguvusi arī Kaktiņu ģimene Apē, kuru dārzu komisija novērtēja kā gaumīgu un elegantu; tajā izvietots funkcionāls riteņu turētājs, pretvēja siena, skaisti metāla kalumi, kas veidoti vienādā stilā visā pagalmā.

Priedīšu ģimene no mājas "Čiekuri" Palsmanē saņēmuši atzinību par moderni un gaumīgi ierīkotu priekšdārzu, kas skaisti izceļas uz melnās dzīvojamās ēkas fasādes. Savukārt Sarkaņu ģimene Smiltenē saimnieko īpašumā ar baseinu, kurā izveidoti pārdomāti apstādījumi un āra apgaismojums.

Lodziņu ģimenes dārzā Raunā izveidoti stādījumi plašā un lielā teritorijā, un, kā norādīts novada mājaslapā, te augot lielākā filadelfu kolekcija Baltijā. Bet Bērziņu ģimenes dārzs Apē uz citu dārzu fona pēc žūrijas novērtējuma izcēlies ar izteikto oranžās krāsas izmantošanu ne tikai apstādījumos, bet arī dārza interjera elementos, bet māksliniecisku noskaņu te rada apgleznojumi uz dārza elementiem.

Ar visiem konkursa laureātiem var iepazīties Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā vai klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!