Foto: Sintija Zekunde

Tukums ir vieta, kurp cilvēki dodas meklēt smukumu. Viens no variantiem, kā to ieraudzīt, ir ielūkoties pilsētas sakoptākajos īpašumos. Kādas dobes šogad iekārtojuši darbīgie Tukuma ļaudis un kādiem risinājumiem devuši priekšroku, skati un lasi turpinājumā!

Kā "Tavs Dārzs" informēja Tukuma novada domes pārstāve Sintija Zekunde, pilsētas sakoptie īpašumi konkursā "Tukuma Smukums 2019" vērtēti vairākās kategorijās – individuālo un daudzdzīvokļu māju teritorijas, sabiedrisko, tirdzniecības, pakalpojumu objektu teritorijas un "gaisa dārzi" – balkonu un lodžiju noformējumi. Atsaucība bijusi liela, un kopumā saņemti 35 pieteikumi.

Vērtēšanas komisija jūlija beigās devās apsekot pieteiktos īpašumus. Pa ceļam apskatīti vēl vairāki īpašumi, kas gan netika pieteikti konkursam, bet tāpat ar savu skaistumu apbūruši komisiju.

Kā teic Zekunde, latvietis ir kautrīgs cilvēks, tas vienmēr saka: "Man jau te nekā nav!", bet Tukuma pilsētā, tāpat kā citviet Latvijā, ir ļoti daudz skaistu un sakoptu īpašumu, kas ikdienā priecē ne vienu vien garāmgājēju. Konkursa specifika paredz, ka liela vērība pievērsta tam, kā īpašums izskatās no pilsētas iedzīvotāju un viesu skatupunkta. Skaisti izlolotie piemājas dārzi arī esot tie, kas uztur saukli "Uz Tukumu pēc smukuma!" dzīvu un patiesu.

Konkursa rezultātus paziņos rudens sākumā, kad notiks "Smukuma seminārs Tukumā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!