Foto: Publicitātes foto

Vasaras karstākajā laikā Alūksnes novadā noslēdzies konkurss Sakop, rādi, lepojies, kura ietvaros noskaidroti sakoptākie īpašumi novada teritorijā, portāls Māja&Dārzs uzzināja pašvaldībā.

Konkursa vērtēšanas komisija šovasar viesojusies gandrīz katrā novada teritorijā – pagastos un pilsētā, lai novērtētu īpašumus, kurus saimnieki paši, viņu draugi, kaimiņi vai vienkārši garāmgājēji pieteikuši konkursam, stāsta Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka. "Ikviena no šīm dienām priecēja un pozitīvi pārsteidza, jo sastaptie saimnieki un viņu īpašumu sakoptība apliecināja, ka Alūksnes novadā dzīvo strādīgi, skaistumu un kārtību mīloši un ļoti viesmīlīgi cilvēki. Jāteic, ka šī gada konkurss ir ļoti nozīmīgs, jo jau nākamvasar Alūksnes novads būs mājvieta krāšņajam Puķu draugu saietam, tādēļ konkursa laikā komisija jau izvēlējusies vairākas sētas, ar kurām varētu lepoties saieta dalībniekiem, taču aicinām arī citus individuālo māju un lauku sētu īpašniekus atsaukties dalībai nākamā gada Puķu draugu saietā, atverot savas sētas vārtus ciemiņiem."

Konkursa uzvarētāji tika noteikti četrās nominācijās - sakoptākā Alūksnes novada lauku sēta, sakoptākā Alūksnes novada individuālās mājas vai vasarnīcas apkārtne, sakoptākā Alūksnes novada daudzdzīvokļu mājas apkārtne, sakoptākā Alūksnes novada komercobjekta teritorija, tika pasniegtas vairākas žūrijas speciālbalvas, kā arī godināti visi konkursam pieteikto īpašumu saimnieki.

"Alūksnes novada pašvaldība pateicas ikvienam no saimniekiem, kurus žūrijas komisija vērtēšanas dienās apciemoja! Paldies par atsaucību arī visiem, kuri konkursam pieteica kādu drauga, kaimiņa vai radinieka īpašumu vai arī skaistu sētu, kas ikdienā priecē garāmejot," ar lepnumu teic Evita Aploka.

Fotogalerijā: 2014.gada sakoptākie īpašumi, mājas un lauku sētas Alūksnes novadā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!