Foto: Publicitātes foto
Īsi pirms vasaras saulgriežiem Jelgavā godināti konkursa "Sakoptākais pilsētvides objekts Jelgavā 2018" uzvarētāji, "Delfi" uzzināja pilsētas domē.

"Pilsēta kļūst arvien krāšņāka. Šķiet, ka kaimiņi viens no otra noskatās, un rod iedvesmu kaut ko arī paši radīt. Jelgavā ir daudz sakoptu sētu, taču gribu uzsvērt, ka šajā konkursā vērtējam tikai tos pagalmus, kas priecē ne vien pašus saimniekus, bet ir labi redzami arī garāmgājējiem no ielas," izdevumam "Jelgavas Vēstnesis" saka konkursa žūrijas komisijas vadītājs Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods.

Konkursam pieteiktie darbi tika apbalvoti piecās kategorijās – zaļākais lodžijas vai balkona noformējums, sakoptākā privātmājas teritorija, interesantākais žoga risinājums, sakoptākais uzņēmums un sakoptākā sabiedriskā teritorija. Tāpat tika sveiktas arī labākās daudzdzīvokļu namu sētnieces, vēsta "Jelgava.lv".

Galvenais vērtēšanas kritērijs bija objekta iekļaušanās pilsētvidē – tā pārskatāmība no ielas un galvenajiem cilvēku kustības virzieniem, žoga caurskatāmība un objekta labiekārtojums.

Par uzvarētāju nominācijā "Sakoptākā privātmājas teritorija" atzīta Lāču ielas 64.A nama teritorija, kas konkursā uzslavēta pirmo reizi. "Šis apbalvojums mums ir liels pārsteigums, jo šeit dzīvojam un dārzu iekopjam tikai trešo gadu. Vēl ir daudz darāmā, bet mēs cenšamies, jo man tas ļoti patīk. Iepriekš dzīvojām dzīvoklī un jau tad man balkons ik vasaru bija pilns ar puķēm. Ziedi – tā ir mana kaislība un esmu tik priecīga, ka tagad man ir plašs dārzs, kurā varu vēl vairāk izpausties," saka saimniece Ņina Čudinova. Kundze atzīst, ka viņa labprāt savas puķes fotografē un pēcāk ar bildēm dalās internetā. "Uzskatu, ka ar skaistumu ir jādalās," saka saimniece, atzīstot, ka dārzs ierīkots pašu spēkiem. "Idejas smeļos, skatoties dažādus raidījumus par dārzu ierīkošanu," sarunā ar "Jelgavas Vēstnesi" stāsta Ņinas kundze.

Foto: Publicitātes foto

Jelgavas sakoptos īpašumus un objektus apskati galerijā, savukārt plašāka informācija par apbalvošanas pasākumu un uzvarētājiem pieejama "Jelgava.lv".

Foto: Ivars Veiliņš/ "Jelgavas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!