Foto: Andra Matuļenko

Vasara ir laiks, kad rosīšanās dārzā un pagalmā privātmāju īpašniekiem šķiet pašsaprotama. Viņi stāda, ravē, pļauj un kopj, un daudzviet viņu pūles nepaliek nepamanītas. Šoreiz virtuāli paviesosimies Vecumnieku novadā, kur skaistāko godā celti pieci īpašumi.

Arī šogad Vecumnieku novada pašvaldība organizēja konkursu "Vecumnieku novada sakoptākais īpašums 2021", lai atklātu pašu un citu acīm jaunas pērles, ko ieraudzīt un novērtēt. Pašā vasaras plaukumā notika ikgadējā konkursa pieteikto sētu un košumaugu dobju apskate un vērtēšana, portālam "Māja&Dārzs" pastāstīja Bauskas novada pašvaldības iestādes "Vecumnieku novada dome" pārstāve Gija Spula.

"Katra īpašuma vizītkarte ir tā sēta un dārzs, tāpēc ļaudis ar lielu rūpību un uzmanību tos gan iekārto, gan arī kopj. Rūpējoties par savas sētas sakoptību, ieguvēji ir visi, gan pašam ir prieks, gan ciemiņi to novērtē, gan mūsu novads kopumā top sakoptāks un skaistāks," tā Spula.

Kopumā konkursam bija pieteikti pieci objekti:

Divas ģimenes mājas:

  • Strūbergu ģimenes māja;
  • Heizeldenu ģimenes māja.

Daudzdzīvokļu māja:

  • Liepu iela 13, Vallē.

Divas košumaugu dobes:

  • Šūpoļkalna dobe;
  • Valles pamatskolas dobe.

Vērtēšanas komisijas sastāvā bija četri cilvēki. Šogad visi konkursa dalībnieki tika sveikti kā uzvarētāji un saņēma vienādas balvas – kliņģeri no vietējās kafejnīcas, lilijas ziedu un lilijas sīpolu dobju papildinājumam, kā arī "Florabalt" ražojumus.

Kā skaidroja Spula, lai arī konkursā šogad piedalījās neliels dalībnieku skaits, vērtēšanas komisijai bija liels prieks viesoties katrā apskates objektā, sētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!