Foto: Publicitātes foto
Ar devīzi "Mārupes novads – sakoptākais Latvijā!" novada daiļdārza konkurss, kurā pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Pierīgas partnerība" meklēja Mārupes skaistāko 2015. gada dārzu, ir noslēdzies, un arī "Tavs Dārzs" lasītājiem ir lieliska iespēja iepazīties ar skaistākajiem šejienes daiļdārziem.

Konkursam mārupieši tika aicināti pieteikt gan daiļdārzus, iekoptus apstādījumus pagalmos, skvēros un terasēs, gan mazdārziņus un uzņēmumu objektus. Kopumā savus pieteikumus iesniedza septiņi drosmīgi un čakli daiļdārzu īpašnieki, kuru entuziasms dārza darbos jau vien ir apbrīnas vērts. Tomēr ar pieteikšanu vien nepietiek, un pēc to saņemšanas īpaši izvēlēta žūrija devās apciemot daiļdārzu saimniekus un arī iepazīt čaklu darbu veikumu. Žūrijas dalībnieki atzīst, ka mārupiešu vidū bijuši dārza entuziasti, kas katram augam savā dārzā zinājuši nosaukumus latīņu valodā, un arī tādus, kas ne gadu neizlaiž Botāniskā dārza apmeklēšanu, tāpēc arī gala rezultāts ir tāds, ka oāzes cienīgi skati radīti klajā laukā.

Apciemojot konkursam pieteiktos dārzus, patīkami bijis novērot to, ka no labākajiem iedvesmu gūst arīdzan blakus esošo mazdārziņu, daudzdzīvokļu un privātmāju saimnieki, atzīst žūrija, tāpēc šāda veida konkursi ir sava veida iedvesma arī citiem.

Taču ar skaistāko daiļdārzu iepazīšanu vēl nekas nav beidzies, jo dārzu vērtēšana vēl turpinās, izvērtējot tādus kritērijus, kā saimnieku pašu ieguldījums daiļdārzu veidošanā un uzturēšanā, apstādījumu kompozicionālais risinājums, oriģinalitāte, kopšanas kvalitāte un īpašuma atstātais kopiespaids. 

Galvenā nominācija "Mārupes novada daiļdārzs 2015" tiks paziņota novembrī, svinīgajā Latvijas Republikas proklamēšanas dienas sarīkojumā. Jau tagad zināms, ka pateicības par skaistas un sakoptas Mārupes veidošanu, iekopjot gan savu, gan publisko teritoriju, saņems visi daiļdārzu īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!