Foto: Talsu novada pašvaldības arhīvs
Ir jauki redzēt ap sevi sakoptu vidi, un vēl jaukāk – būt daļai no savas sētas, pilsētas un novada skaistuma un kārtības. Gadskārtējais sakoptākā īpašuma konkurss "Radi Talsu novadam!" Talsu un novada iedzīvotāju vidū kļūst arvien populārāks.

Konkurss "Radi Talsu novadam!" ir ikgadējs pasākums, kuru Talsu novada pašvaldība rīko, lai ieinteresētu un iesaistītu iedzīvotājus īpašumu labiekārtošanā, veicinātu novada sakoptību un pateiktos sabiedriski aktīviem iedzīvotajiem par ieguldījumu novada tēla veidošanā. Šogad tas tiek rīkots jau novada jaunajā administratīvajā teritorijā. Talsu novada pašvaldības mārketinga speciāliste Dana Felkere-Bērziņa stāsta, ka pieteikumu no jaunajiem pagastiem arī neiztrūkst, par ko ir īpašs prieks, jo tā ir lieliska iespēja ikvienam novadniekam iepazīt vienam otru citādākā, daudz personiskākā gaisotnē, redzēt viņu aktīvo darbību un uzņēmību.

Šogad kopumā ir saņemts 61 pieteikums, kas tiek vērtēts 12 nominācijās: "Sakoptākā privātmāja", "Ģimenēm un bērniem draudzīgākais pagalms", "Sakoptākā vēsturiskā ēka", "Veiksmīgākās ēkas pārvērtības", "Degradētas teritorijas atjaunošana", "Skaistākais balkons", "Gaumīgākais skatlogs un/vai ieejas mezgls", "Aktīvākā organizācija", "Čaklākais mājražotājs", "Radošākais novadnieks", "Vides vērtība", "Gada jaunums".

Visus pretendentus žūrija apmeklē klātienē, lai ļautu ikvienam savu veikumu prezentēt tajā vidē, kurā viņš ikdienā darbojas. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 8. oktobrī. Tikmēr varam apskatīt dažus no konkursam iesniegtajiem īpašumiem. Jāpiebilst, ka galerijas bilžu izvēle un secība ir pilnīgi nejauša – sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību to izveidojām acu priekam. Talsu novadā ir tik daudz skaistu un sakoptu vietu – pārliecinieties paši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!