Foto: Publicitātes attēli

Pilsētā ar slaveno saukli ''Uz Tukumu pēc smukuma!'' noskaidroti 2015. gada ''smukākie'' īpašumi ar visdaiļāk iekoptajiem priekšdārziem. Portāls ''Tavs Dārzs'' piedāvā iziet virtuālu pastaigu pa šiem īpašumiem un iepazīties ar šīs pilsētas čaklo roku veikumu.

Tukums vienmēr ir bijusi pilsēta, kurai raksturīgi nelieli dārzi, ko ar lielu prieku un entuziasmu iekopuši paši iedzīvotāji. Arī šis gads nav bijis izņēmums un pilsētas daili papildinājuši jauni daiļdārzi, priekšdārzi un īpašumi ar krāšņiem apzaļumojumiem, ko katrs pats var novērtēt fotogalerijā. Kā stāsta Tukuma novada Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Rugāja, konkurss tiekot rīkots katru gadu tieši pirms pilsētas svētkiem, un arī šogad bijis gana daudz pieteikumu.

Dārzu vērtētāji stāsta, ka saimnieki labprāt komisijai atrādījuši ne tikai priekšdārzus, kas pēc konkursa nolikuma bija jāvērtē, bet visu dārza teritoriju. Arī šis gads nav bijis izņēmums un komisija bijusi patīkami pārsteigta par to, cik bagāti idejām ir cilvēki, sava nelielā dārza teritorijā spējot izveidot košus stādījumus un mājīgus nostūrīšus. Pateicoties katra paša vēlmei un gribai izdaiļot savu īpašumu, par harmonisku un skaistu vidi Tukumā var priecāties visi pilsētas iedzīvotāji un viesi.

Foto: Publicitātes attēli

Konkursā ''Tukuma smukums 2015'' īpašumi tika vērtēti grupās:

  • Individuālās mājas;
  • Sabiedriskās ēkas;
  • Lodžiju un balkonu dārzi.

Aplūkojot Tukuma dārzus, var atrast ne vienu vien aizņemšanās vērtu ideju savam dārzam, piemēram, dārza kastes ar košām puķēm, kas izliktas ne tikai uz palodzēm, bet arī garāžas jumta, kāpnēm. Savukārt arkas ar vīnstīgām un iekārtu puķu podu priekšdārzam piešķir romantiskāku gaisotni.

Foto: Publicitātes attēli

Kādas mājas priekšdārzā ieviesta oriģināla ugunskura vieta, kur var gatavot zupu vai vienkārši baudīt uguns klātbūtni dzestrajos vakaros. Šajā risinājumā oriģināli izveidots bruģītis apļa formā un pati ugunskura vieta papildināta ar piramīdas veida statīvu zupas katla iekarināšanai.

Foto: Publicitātes attēli

Fotogalerijā konkursa ''Tukuma smukums 2015'' laureāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!