Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Virs Rīgas paceļas rīta saule, čivina putni, un viss vēl ir tik mierpilns. Saullēkta burvībā tapušas skaistas bildes, kurās iemūžināta sakuru ziedēšana Uzvaras parkā.

Sakuru ziedēšana pavasarī ir viens no gaidītākajiem notikumiem Rīgā, un skaistie kociņi pagājušajā nedēļas nogalē sāka raisīt ziedus. Ziedēšanas pilnbriedā tās izskatās kā milzīgi rozā mākoņi.

Uzvaras parkā 2012. gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi. Kopš tā laika stādījumi tiek papildināti ar jauniem kociņiem, piemēram, 2019. gadā iestādītas 15 jaunas 'Prunus sargentii x Prunus subhirtella 'Accolade' šķirnes sakuras, bet 2020. gadā – vēl 15 'Prunus sargentii x subhirtella 'Accolade' sakuras, kā arī 'Prunus serrulata 'Kiku- shidare-zakura'. Kā "Tavs Dārzs" savulaik paskaidroja SIA "Rīgas meži" pārstāvji, sakuras 'Prunus sargentii x subhirtella 'Accolade' ir šķirne, kas Latvijā uzzied visagrāk. Šajā rakstā vari izlasīt noderīgus padomus par sakuru audzēšanu, lai tā bagātīgi ziedētu.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sakuru ziedēšana katru gadu vilina interesentu pūļus, un arī šis gads nav izņēmums. Gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi labprāt skaistos kociņus iemūžina fotogrāfijās, kā rezultātā nereti pie kociņiem rosība ir kā bišu spietā.

Portāla "Delfi" fotogrāfs Kārlis Dambrāns cēlās trešdien agri no rīta, lai saullēktā iemūžinātu skaistos skatus – tad Uzvaras parkā nav ne miņas no cilvēku pūļiem, turklāt var izbaudīt pasakaino rīta burvību. Zemāk vari aplūkot viņa krāšņās fotogrāfijas, kurās sakuru rozā mākoņi ir pielieti zeltā.

Skaistās sakuras saullēktā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!