Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Maijā Uzvaras parkā krāšņi ziedēs sakuras, bet tagad ar savu skaisto ziedēšanu rīdziniekus un pilsētas viesus priecē košas krokusu upes.

Kā savulaik portālam "Tavs Dārzs" pastāstīja SIA ''Rīgas meži'' daļas ''Dārzi un parki'' Pārdaugavas iecirkņa speciālisti, krokusu audzēšana Uzvaras parkā ir vairāku gadu darba rezultāts. Tie sākumā negribējuši augt Uzvaras parkā, bet, pateicoties dārzkopju neatlaidīgumam, krokusi šeit ieauguši.

Pirmo reizi krokusi un muskares uzvaras parkā sastādīti 2012. gadā, bet pirmā ziema tām nebija labvēlīga – lielākā daļa sīpolu aizgāja bojā. Savukārt titulbildē redzamā dobe Uzvaras parkā izveidota 2014. gadā. Toreiz, kā "Tavs Dārzs" atklāja ''Dārzi un parki'' speciāliste Daina Freimane, ceriņu krūmu apdobēs tika iestādīti apmēram 1000 dzelteno krokusu sīpoliņi. Katru gadu dārzkopji krokusus pēc veģetācijas beigām izrok, sadala un pārstāda, lai nākamagad būtu jau lielāka ziedu platība. Tāpat tie tiek palutināti ar mēslojumu, lai ziedēšana būtu vēl skaistāka un ilgāka.

Šajā rakstā vari izlasīt noderīgus padomus par krokusu audzēšanu.

Foto ieskats skaistajā ziedēšanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!