Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Līdz skaistajam sakuru ziedēšanas laikam vēl brītiņš jāpagaida, tomēr pavasaris steidz priecēt ar pirmajām ziedu upēm. Pašlaik Uzvaras parkā priecē pirmie plaukstošie krokusi dzeltenajos toņos, kā novēroja "Māja&Dārzs", zied vien neliela daļa, bet jau tuvākajās dienās, šķiet, parku klās īsts krokusu paklājs.

Krokusu audzēšana Uzvaras parkā ir vairāku gadu darba rezultāts, jo sākotnēji tie negribējuši tur augt, bet tikai ar dārzkopju neatlaidīgu darbu izdevies to panākt. Lai katru gadu ziedu platība būtu lielāka, pēc veģetācijas beigām krokusi Uzvaras parkā tiek izrakti, sadalīti un pārstādīti, savulaik noskaidroja "Māja&Dārzs" .

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Nelielajām sīpolpuķēm krokusiem tīk saulainas vietas ar auglīgu augsni, kas ir labi drenēta un pat smilšaina. Lai nelielie ziedi uzziedētu pavasarī, sīpolus sabaksta zemē jau septembrī vai oktobrī un kārtīgi nosedz ar zemi. Ar krokusu audzēšanas gudrībām iepazīsties šajā rakstā.

Aplūkot skaisto krokusu ziedēšanas laiku visā tā burvībā iespējams arī Raiskuma pagasta "Jaunrūjās", kur katru gadu krāšņi zied pasaulē lielākā krokusu kolekcija Gunas un Jāņa Rukšānu ģimenes siltumnīcās. Vairāk par pasaulē lielāko krokusu kolekciju vari lasīt šeit.

Foto ieskats skaistajā krokusu ziedēšanā Uzvaras parkā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!