Foto: Publicitātes foto
Ik gadu Latvijas pilsētas rudenī greznojas košās ziedu kompozīcijās, un arī Ventspils nav izņēmums – pilsētā izveidotas iespaidīgi krāšņas puķu piramīdas, bet dobēs tiek stādītas dažādu krāsu krizantēmas, dekoratīvie kāposti, ciklamenas un citi augi.

Kā "Tavs Dārzs" stāsta Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" un PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārstāve Agnese Koponāne, par skaistajām kompozīcijām pilsētā rūpējas PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" čaklās puķu sievas. Tās ne tikai kopj puķu dobes, bet arī novāc pagājušās nedēļas spēcīgā vēja radīto postažu puķu dobēs. Pavisam drīz dārznieces pilsētas puķu dobes papildinās ar sīpolpuķu sīpoliem.

Koponāne informē, ka septembra sākumā pilsētas teritorijā tika izvietotas astoņas rudens ziedu piramīdas, kas pildītas ar dažādu krāsu – baltām, dzeltenām, rozā un bordo – krizantēmām un dekoratīvajiem kāpostiem. Tās novietotas Pārventas centrā, Kuldīgas–Ganību–Platās ielu krustojumā drošības saliņā, līdzās vides skulptūrai "Gaismas govs", Lielā prospekta un Brīvības ielas krustojumā, pie Ventspils tūrisma informācijas centra un citur pilsētā.

Pilsētas apstādījumu dobes šoruden papildinātas ar 3000 dažādām krizantēmām, kuras no Jēkabpils piegādāja SIA "Sedumi". Arī puķu podi ieguva jaunas, rudenīgas kompozīcijas – tagad tos rotā dekoratīvie kāposti, virši un ciklamenas.


Pārventas košā puķu piramīda.

Ventspils ziedu kompozīcijas un puķu dobes šī gada septembrī:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!