Foto: Egija Lāce
Citronkoks mājoklī viennozīmīgi ir viens no eksotiskākajiem augiem, kas var pārsteigt ar ražu. Tā tas noticis arī Zantes kultūras namā, kur bagātīgi ražo 17 gadus vecais citronkoks, kas izlolots no sēkliņām.

"Pirms apmēram 17 gadiem joka pēc puķu podiņā iestādījām pāris citrona sēkliņas. Par pārsteigumu visas sadīga," portālam "Tavs Dārzs" stāsta Zantes kultūras nama vadītāja Egija Lāce. Viņa gan atstājusi tikai vienu stādiņu, kurš audzis un zaļojis līdz brīdim, kad dzīvoklī tam kļuva par šauru. Tā viņa atnesusi savu izaudzēto citronkoku uz kultūras namu, kur ir plašākas telpas.

"Pāris gadus vajadzēja, lai citronkoks adaptētos, pārmaiņas īsti nepatika, bet pēc tam "iedzīvojās"," norāda Zantes kultūras nama vadītāja. Vaicāta par to, vai kaut kā īpaši kopj savu citronkoku, viņa atzīst – nekāda īpašā kopšana nenotiek. Citronkoks ir audzis parastā dārza zemē, bet laistīts tiek pēc vajadzības. "Kā reiz pavasarī gribēju to pārstādīt, jo pods kļuvis par šauru, bet 2019. gada maijā citronkoks pirmo reizi uzziedēja, un nu joprojām baudām augļus," uzsver Lāce, kura mudina interesentus braukt ciemos uz Zantes kultūras namu, lai citronkoku apskatītu arī klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!