Foto: DELFI
Laikā, kad Latvijas dārzu mīļotāji vēl tikai sapņo par krāšņajiem ziediem un priecājas par sniegpulkstenītēm, krokusiem un citiem pirmajiem pavasara ziediem, Lielbritānijā ziedi ir visapkārt. Piedāvājam nelielu ieskatu krāšņajos pilsētas apstādījumos un privātmāju dārzos nelielā pilsētiņā Binglijā.

To, ka pavasaris Lielbritānijā sākas agrāk un ir viskrāšņākais gadalaiks šai valstī, zina ikviens, kas tur viesojies februārī, martā vai aprīlī. Krāšņu dārzu un apstādījumu mīlētājiem tā var šķist īsta sapņu zeme. Jau februārī parkos ir skatāmi krāšņi krokusu paklāji, bet pašlaik it visur zied narcises. Tās skatāmas ne vien pilsētas apstādījumos un dārzos, bet arī katrā ceļmalā.

Tā vien šķiet, ka pavasaris ir gada gaidītākais laiks, jo teju katrs izmantojis iespēju pamielot acis ar pavasara augiem savā apkārtnē. Pat mazākajā dārzā atrodas rūme, kur iestādīt kādu narcisi vai prīmulu, un šķērslis nav pat dārza neesamība. Prīmulas, hiacintes, atraitnītes, narcises un citi ziedi sastādīti ne vien dobēs, bet arī uz ielām novietotos un pie sienām piekārtos puķupodos. Krāšņumaugi ir sastādīti pat akmens žogos un radoši izpaužas arī to māju saimnieki, kam dārza vietā ir akmeņaina nogāze.

Iespējams, kāds no šiem risinājumiem noderēs arī tavā dārza apzaļumošanā. Lai krāšņs un ziediem piepildīts pavasaris!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!