Foto: Publicitātes foto

Salaspils botāniskajā dārzā uzziedējusi viena no pērlēm – Virdžīnijas sniegpārsliņu koks. Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī ir viena no nedaudzām vietām Latvijā, kur sastopams šis koks, jo mūsu klimatiskie apstākļi nav īpaši labvēlīgi tā augšanai. Kociņu rotā bārkstaini, balti ziedi ar vieglu, jasmīnam līdzīgu aromātu. Bez tā botāniskais dārzs ieskauts vēl dažādos koši ziedošos augos.

Spītējot dažkārt vēsajam laikam, dārzs gatavojas savam vasaras iznācienam – tikko iekārtotas vasaras sajūtu dobes, netālu no ieejas zied īrisi, sāk plaukt pirmās rozes, bet tālākajās dārza teritorijās atradīsi pēdējos sezonas rododendrus.

Apmeklētāji var vērot, kā Nacionālais botāniskais dārzs gatavojas Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018. gadā – pilnībā tiek rekonstruēta lielā partera dobe jaunās oranžērijas priekšā. Jau tagad var redzēt tās aprises etnogrāfisko rakstu stilā. Jauno partera dobi veidos dārza kolekcijā esošie augi, kurus plānots papildināt ar Latvijas selekcionāru šķirnēm.

17. jūnijā apmeklētāji aicināti apmeklētājus doties uz vasaras puķu siltumnīcām, kur būs iespējams ne tikai priecāties par krāšņo vasaras puķu ziedēšanu, bet arī tās iegādāties. Par iespēju iegādāties vasaras puķu stādus jautājiet konsultantam informācijas centrā.

Foto:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!