Foto: Publicitātes foto
Virtuāli apceļojot šīs vasaras Latvijas novadu skaistākos īpašumus, šoreiz piestāsim Aglonā – vietā, kur netrūkst čaklu un strādīgu ļaudis ar vēlmi iekopt savu apkārtējo vidi. Lūk, ar kādiem risinājumiem un izdomu viņi pārsteidz šogad!

Skaistākās lauku sētas tituls šogad piešķirts "Jakubāniem", kas atrodas Aglonas pagastā. "Pie ceļa atrodas glīta zīme ar lauku sētas nosaukumu. Iebraucot sētā, skatam paveras plašs, glīti kopts zālājs, ziedu dobes ieskauts dīķis. Mājas pagalmā pārsteidz rūpīgi iekoptie apstādījumi, ziedu un dekoru daudzveidība," stāsta Aglonas novada domes pārstāve Tatjana Komare.

Runājot par kategoriju "Sakoptākais daudzdzīvokļu nams", Komare norāda – neskatoties uz to, ka daudzdzīvokļu mājas ēkas kopējo vidi rada ne tikai viens saimnieks, bet vairākas personas ar savu skatījumu, visus iedzīvotājus apvieno vēlme radīt sakoptu un acīm tīkamu vidi, kopīgi rūpējoties par augiem un skaisto apkārtni.

Komare turpina: "Daudzdzīvokļu nama Jaudzemu ielā 2 iedzīvotāji ir rūpīgi pastrādājuši pie pagalma teritorijas sakopšanas. Pie daudzdzīvokļu mājas izveidots bērnu rotaļu laukums ar šūpolēm un smilšu kasti mazākajiem mājas iedzīvotājiem. Teritorijā iekopts zālājs, novietotas modernas koka kastes, kurās visu vasaru zied koši ziedi. Iekšpagalmā izvietoti pašu rokām gatavoti keramikas podi ar krāšņiem ziediem, bet mājas fasādi rotā gaisa dārzi un vīteņaugi."

Daudzdzīvokļu nama Cirīšu ielā 1A iedzīvotāji rotājuši savu pagalmu ar no koku zariem veidotām vāzēm un kompozīcijām ar zvaniņiem. Savukārt balkonus grezno bagātīgas ziedu kupenas. Apkārt mājai stādīti ziedoši košumkrūmi, bet ābeļkoki gar celiņu veido arku. Ēkas sienas apvītas ar vīnogu zariem, kas kopumā veido mājīguma sajūtu.

Kā "Skaistākā māja ciemā" nosaukta Aleksejevu ģimenes māja "Rozes", kas atrodas Aglonā. Ģimenes mājas apkārtējā vide iekārtota pēc pašu idejām un iecerēm. Tajā valda ziedu daudzveidība un mājīga atmosfēra. Gaumīgi koptas puķu dobes, mazdārziņš, ierīkota ugunskura vieta. Šogad pagalmā parādījušies jauni dekori un ziedu kompozīcijas, atklāj Komare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!