Jūlija nogalē norisinājās Kocēnu novada domes organizētā konkursa "Kocēnu novada sakoptākā sēta 2016" pieteikto sētu izvērtēšana. Nu ir iespēja arī ''Tavs Dārzs'' lasītājiem ielūkoties daiļākajās lauku sētās.

Kocēnu novada lauku sētās katrs izpaužas kā nu māk viens izceļas ar neparastām dārza skulptūrām, vēl kāds atradis iespēju, kā radoši pasniegt puķudobes, bet klasikas cienītāji var lepoties ar iespaidīgām ziemciešu dobēm. Kocēnu novada daiļdārznieku čaklumu var novērtēt katrs pats, taču nevar noliegt faktu, ka lauku sētas šeit ir sakoptas.

Kopumā Kocēnu novada daiļdārzus raksturo oriģinalitāte un dabas skaistuma izcelšana. Ja tas ir dīķis, tad tad tas arī būs galvenais akcents, bet, ja labiekārtota dobe, tad nekas nebūs iesēts vai iestādīts nejauši. Katrai puķei ir piemērota vieta un tā vien šķiet, ka pat pēc krāsām piemērota tā īstā vieta katram augam. Kocēnu novada iedzīvotāji padomājuši ne tikai par košām puķudobēm, bet arī mājas fasādes izrotāšanu vasaras sezonā ar augiem un apzaļumojumiem pirts mājās, āra kamīna zonās un pat pie akas. Starp daiļdārziem ierindojušies arī tādi, no kuriem smelties ne vienu vien nošpikošanas vērtu ideju.

Foto no sakoptākajām lauku sētām:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!