Foto: Natalja Vasiļjeva

Noteikti daudzi ir bildēs redzējuši krāšņos tulpju laukus Nīderlandē. Izrādās, ka šādu skatu var aplūkot arī Latvijā – sīpolpuķu selekcionāra Jāņa Dukaļska saimniecībā Daugmalē, kur pašlaik zied simtiem tulpju. Jau pēc mēneša šeit ziedēs arī audzētāja iespaidīgie peoniju lauki.

Portāls "Māja&Dārzs" pie sīpolpuķu selekcionāra ciemojās 2019. gadā. Viņa dārzā aug vairāk nekā 1000 sīpolpuķu – ziedus agrā pavasarī raisa hiacintes, narcises, krokusi, kā arī citi pavasara augi, piemēram, cīrulīši, sīkziedu īrisi utt. Toreiz audzētājs pastāstīja, ka viņš savā ziedu valstībā ik dienu saimnieko kopā ar sievu Ivetu, reizēm palīgos atbrauc arī meitas. Palīgiem sarūpētas arī darba formas – zaļas jakas ar uzrakstu "Daugmales peonijas", lai visi interesenti var atpazīt čaklos darba rūķus.

Iespaidīgajā selekcijas dārzā 15. maijā paciemojās arī Natalja Vasiļjeva, kura ļāva arī portālam "Dom i Sad" pārpublicēt skaistās fotogrāfijas. Viņas "Instagram" kontā vari aplūkot arī citas fotogrāfijas, kurās iemūžinātas skaistākās vietas Latvijā.

Lūk, kā izskatās tulpju lauki Daugmalē:

Kā vēsta informācija "Daugmales peonijas" lapā, pirmdienās selekcijas dārza apmeklējumam ir slēgts. Saimnieki visus interesentus gaida ciemos citās dienās – no pulksten 8 līdz pulksten 20. Tāpat saimnieki atgādina – selekcijas dārza apmeklējums ir par ziedojumiem no katra apmeklētāja.

Kā var atrast saimniecību? Saimnieki iesaka navigācijā rakstīt "Jaunakeri". Ceļa malā pie iebrauktuves pagalmā būs karogs ar logo un Jaunakeru nosaukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!