Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Bijušās veselības ministres Ingrīdas Circenes dārzs Pārdaugavā ir viņas miera osta un skaistākais hobijs. Kā viņa pati saka – viņas māja ir kā maza muižiņa, kurai apkārt ir ziedošas puķu dobes. Šeit viņa rosās kopā ar savu sirdsdraudzeni Ausmu Kantāni, kura saka: "Jūs pat iedomāties nevarat, kā šeit izskatījās!" Vietā, kur savulaik bija atkritumu izgāztuve un džungļi, nu krāšņi zied puķes, lidinās tauriņi, kamenes un bites.

Ingrīdas Circenes dārzā ciemojamies jūlija sākumā, kad ārā valda pamatīga tveice, termometra stabiņam sasniedzot vairāk nekā +30 grādu atzīmi. Pamatīgais karstums ietekmējis arī Ingrīdas dārzu – zaļais mauriņš karstumā izkaltis, skaistās rozes ļoti ātri pārziedējušas, nemaz nerunājot par citiem augiem, kas, lai gan katru dienu cītīgi aplaistīti, nepielūdzami gaida lietu. Un mūsu sarunas laikā notiek brīnums – nedaudz smidzina. "Augi no rīta izplaukst, bet jau vakarā ir beigti, neko nevar darīt," nopūšas Ingrīda.

Šīs ir viņas dzimtas mājas, kur viņa dzīvo jau no bērna kājas. "Es dzīvoju kā uz perona, ne velti man ir trīsmetrīgs žogs! Es kopš bērnības esmu pieradusi pie vilciena, vispār to nejūtu," saka saimniece. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!